Izvor:
25.04.2019 u 13:52
0

PREDSTAVLJANJE IDEJNOG PROJEKTA: Tiršova 2 će imati novi koncept lečenja!

U ovom trenutku planirano je da nova klinika Tiršova 2 ima preko 30.000 kvadrata i da u različitim delovima ima različitu spratnost, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić govoreći o današnjem sastanku koji su predstavnici Grada, Kancelarije za javna ulaganja, predstavnici klinike i kompanija koje izvode studiju izvodljivosti održali.

Radojičić je novinarima kazao da su na današnjem sastanku predstavnici tih kompanija predstavili idejni projekat nove zgrade, kao i da su razgovarali o spratnosti i funkcionalno-medicinskoj organizaciji zgrade.

Gradonačelnik je naveo da su dobili njihove predloge, koje će u narednih desetak dana analizirati kako bi dali svoje sugestije, a sve sa ciljem da se, naglasio je, dođe do zgrade kakvu želimo.

Pre svega ja stalno insistiram na tome da zgrada mora biti jednostavna i laka za održavanje, da bude i jednostavna pacijentima za snalaženje, ali važno je i da se pacijenti u toj zgradi osećaju što je moguće prijatnije i da što moguće lakše podnesu tegobe deca koja će se lečiti u toj bolnicikaže Radojičić.

Gradonačelnik dodaje da je veoma važno da se transparentno analizira i predstavi javnosti plan nove klinike i da se kroz tu diskusiju dođe do najboljeg rešenja.

Prema njegovim rečima, i sama lokacija koja je izabrana je izazovna, ali s' obzirom – da želimo da imamo bolnicu u centru Beograda to je po analizi najbolja moguća lokacija.

Gledamo kako da se ta zgrada uklopi u to mesto gde će se nalaziti, a važne su i saobraćajnice koje treba da stignu do zgrade da pacijenti mogu što brže i lakše da imaju pristup – navodi gradonačelnik.

Ističe da će Tiršova 2 bolnica imati potpuno novi koncept lečenja i u tom smislu navodi da će se u toj bolnici truditi da pacijenti kraće ostaju na lečenju, ali da većem broju pacijenata bude pružena usluga.

U Tiršovu 2 biće primani hitni pacijenti, koji će biti zbrinjavani u hitnoj službi, biće organizovano ambulantno lečenje koje se odvija na sličan način kao do sada, ali biće uvedeno i lečenje u dnevnoj bolnici, odnosno pacijenti će jedan deo provesti u bolnici, a drugi kod kuće.

Tu očekujemo da ćemo imati najveće poboljšanje, a da će u bolnici pacijenti ostajati samo i onoliko koliko budu morali – kaže Radojičić i dodaje da će Tiršova 2 imati i intenzivnu negu, gde su najteži pacijenti, koji će imati najsavremenije uslove, aparate i organizaciju u bolnici.

Sadašnji je plan da 50 odsto soba u bolnici budu sa jednim ležajem, a druga polovina sa dva, kazao je gradonačelnik i istakao važnost fleksibilnosti koja će biti moguća u novoj bolnici.

Kako kaže, ukoliko na jednom odeljenju bude više pacijenata, moći će da se za njih koriste kreveti u drugom delu klinike i to na lako prilagodljiv način u odnosu na sadašnji koncept gde su potpuno odvojena odeljenja i gde je teško da pacijenti sa jedne strane prelaze na druga.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter