Izvor:
29.01.2018 u 22:54
0

Pudždemon traži garancije Parlamenta da ne bude uhapšen!

Bivši katalonski lider u egzilu Karles Pudždemon zatražio je od regionalnog parlamenta garancije da ne bude uhapšen i da može da prisustvuje sutrašnjoj sednici, gde bi trebalo da bude ponovo izabran za predsednika vlade Katalonije.

Ustavni sud Španije u subotu je odlučio da Pudždemon mora lično da prisustvuje sednici parlamenta na kojoj bi bio izabran za lidera, u suprotnom njegov izbor neće biti važeći.

Ustavni sud je saopštio da Pudždemon mora da dobije dozvolu suda da prisustvuje sednici.

Ako Pudždmeon bude na sednici bez dozvole suda, sednica će se smatrati nevažećom, prenela je američka agencija.

Pudždemon je od oktobra u egzilu u Belgiji i suočen je sa zahtevom za njegovim hapšenjem čim kroči na tle Španije zbog optužbi za pobunu.

Pudždemon (55) je jedini kandidat za predsednika regionalne vlade, a na tu dužnost ga je predložio novi predsednik katalonskog parlamenta i zagovornik nezavisnosti Katalonije Rođer Torent.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: rt/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter