Izvor:
15.06.2017 u 17:07
0

PUTIN O AMERIČKIM SANKCIJAMA PROTIV RUSIJE: Da nije bilo Krima, našli bi neki drugi razlog!

Nove američke sankcije protiv Rusije su dokaz "unutrašnje političke borbe" u SAD, izjavio je danas ruski predsednik u godišnjoj "Direktnoj liniji sa Vladimirom Putinom".

Putin je istakao da je politika Vašingtona uvođenja sankcija Moskvi pod raznim izgovorima, uvek bio pokušaj da se obuzda Rusija, preneo je Rojters.

"Da nije bilo Krima, izmislili bi nešto drugo", naglasio je Putin.

Ruski predsednik je naveo da je Rusija izgubila 50 milijardi dolara, dok oni koji su njoj uveli sankcije – 100 milijardi dolara.

Putin je rekao da bi Rusija ukinula sankcije prema drugim zemljama, ako bi one ukinule sankcije Moskvi.

On je napomenuo da će Rusija, kada bude odlučivala o produženju sankcija, uzeti u obzir stav zemalja koje su uvele sankcije Moskvi.

Američki Senat je u sredu velikom većinom odobrio novi paket sankcija kako bi kaznio Rusiju za mešanje u američke izbore 2016. godine, javio je AP.

Za usvajanje sankcija glasalo je 97 članova Senata, a samo dvoje je bilo protiv.

Ova mera je povezana sa usvajanjem kaznenih mera prema Iranu koje takođe imaju snažnu podršku i o kojima Senat trenutno raspravlja.

Poslanici Senata preduzeli su mere protiv Rusije u odsustvu energične reakcije predsednika Donalda Trampa, navodi AP.

Tramp nastoji da poboljša odnose sa Moskvom i odbacuje implikacije da je rusko hakovanje mejlova Demokrata imalo uticaja na izbore u njegovu korist.

Izvor: Tanjug

Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter