Izvor:
29.08.2019 u 19:28
0

RIO DE ŽANEIRO: Bolsonaro zabranio spaljivanje šuma narednih 60 dana!

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro potpisao je danas uredbu kojom se brani spaljivanje šuma radi dobijanja poljoprivrednih površina narednih 60 dana, a kako bi se sprečilo zaustavljanje širenja požara koji su devastirali delove Amazonije.

Period zabrane spaljivanja šuma poklapa se sa periodom suša, kada se požari najčešće i dešavaju, i dodaje da je uredbom dozvoljeno paljenje vatre u nekim slučajevima, poput onih koji se smatraju da su zdravi za biljni svet i ako ih određuju starosedilacki narodi.

– I ilegalno i legalno spaljivanje šuma dešava se u Brazilu. Biće pravi izazov da se oni prepoznaju i razlikuju – rekao je ekolog Ðiangming Ðiao.

Prema šumskom zakoniku Brazila farmerima je dozvolljeno da podmeću požare ukoliko imaju dozvole vlasti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter