Izvor: Happy BSC
11.05.2022 u 17:52
0

„Rusi pronašli dokaze ratnih zločina Ukrajinaca“,“Bajden i Zelenski su marionete“, u emisiji „POSLE RUČKA“ na TV HAPPY

Ovu emisiju “POSLE RUČKA” na kanalu TV HAPPY posvetili smo analizi dva čoveka, od kojih, kako se govori, zavisi kako će izgledati ostatak sveta.

O sličnosti i razlikama predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i predsednika SAD Džozefa Bajdena i da li su oni samo marionete razgovarali smo sa našim gostima: Ivanom Miletićem – Programskim direktorom Instituta za javnu diplomatiju,  Džonom Bosnićem – novinarom, Draganom Vujičićem – novinarom, Vesnom Pešić – izdavačicom, a putem Skypa uključila se i Evgenija Trofimčuk – predsednica Balkanske alijanse.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ivan Miletić istakao je da Amerika, koja sebe vidi kao lidera sveta, mora da ima podjednako dinamičnog i energičnog lidera

“Ono što je zanimljivo za njihovu elitu, Amerika je sve starija i starija. Na filmovima smo mogli da vidimo mlade, sposobne nove predsednike, dok u stvarnosti smo imali Donalda Trampa, a potom i Džozefa Bajdena koji je još stariji. Nije bolje ni sa Senatom, a Amerika je sebe pozicionirala kao pretpostavljenog lidera sveta i za očekivanje je da to bude jedna dinamična i energična sila. Tako smo i mi učili, taj narativ je širila administracija bivšeg predsednika Ronalda Regana. Sadašnji predsednik, iako postoji sistem koji funkcioniše, on ne uliva tu energiju i to poverenje koje mi očekujemo. Ono što je moglo da se primeti još pre Bajdena, kada se pojavio Tramp, “ljubimica društva” Hilari Klinton nije prošla. To je ono što je bilo interesantno”, naglasio je Miletić.

On je predvideo kandidaturu supruge bivšeg predsednika Baraka Obame, kao kandidata ispred demokrata.

“Očigledno je da su ti establišmenti koji funkcionišu u Americi insistirali na tom nekom demokratskom predsedniku, ali je on verovatno bio najbolji kandidat kojeg je demokratska stranka mogla da ponudi, i vraćamo se na priču da ne postoje neki novi i energični lideri u tom sistemu koji mogu nešto da doprinesu i završili smo sa jednim starim čovekom. Ja sam prozapadni tip, ja volim Ameriku ali mi on ne uliva poverenj. Ne uliva mi poverenje kada vidim kako se jedva primiče podijumu za čitanje govora Ili mi ne prija kada vidim neke snimke koji pokazuju da on čovek ne zna gde se nalazi.

Ako Amerika želi da zadrži tu poziciju podršku ljudima kao što sam ja onda mora da iznikne sa Novim mladim energičnim ljudima sa novim idejama koji treba da nas vode u novi svet Da li su to problemi gde Rusija i Kina žele da promene dinamiku sveta i da se bori za multipolarni svet, koji Amerika naravno ne želi onda moraju da daju neke interesantnije i zanimljivije ljude koji će se boriti za tu ideju”, dodao je on

Novinar Džon Bosnić istakao je da osnivači SAD mogu da vide šta su one postale, da bi se s oružjem u rukama borili protiv njih.

AKTUELNOSTI na HAPPY TV: Decenijama je na sceni KRVAVI IZVOZ AMERIČKE DEMOKRATIJE! Svi zapadni sistemi informisanja su dizajnirani za PROPAGANDU, a ne za vesti!

“Suština je da preko Bajdena, svi su naučili da predsednik SAD, osim izuzetka kao što je bio Tramp, je samo figura koja čita govore koje drugi pišu. To znači predsednik Bajden, siguran sam, da ne odlučuje ništa. Imao sam 2007. debatu i on tada nije bio u stanju da govori, nije mogao da brani svoj stav o Balkanu. Ovaj stav je počeo sa Ronaldom Reganom, gde se namerno birao glumac da bude predsednik, za neki novi period. Ja bih rekao da je Amerika carstvo, jer to više nije republika. Reči Džordža Vašingtona bile su: “Nemojte nikada praviti bilo koji interes van Amerike”. Sada oni imaju preko 800 vojnih baza van Amerike. Oni su direktno prekršili prvi savet prvog predsednika i osnivača SAD. Bar 100 godine posle vođena je debata da li poći putem carstva ili republike, a posle Prvog svetskog rata su stigli do toga da se postnu carstvo. Kolonizacijom Srednje Amerike, Kanada je vojna baza, imamo kolonije, od Drugog svetskog rata Japan je okupirana vojna kolonija, Nemačka je vojno okupirana država od strane Amerikanaca, videli smo Avganistan… Današnja Amerika je najgori košmar Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona… svih osnivača SAD i ja mislim da oni mogu da vide šta je Amerika postala, da bi uzeli oružje i borili se protiv toga”, smatra Bosnić.

Novinar Dragan Vujičić istakao je da mi ne živimo u svetu prava, već u svetu pravila.

“Ja se ne bih mešao u izbor Amerike. Demokratska stranka nije imala boljeg kandidata, imali su dinastiju Klintonovih, dinastiju Buš, imali su Baraka Obamu. Ja mislim da bi jedina moguća opcija koju bi demokratska stranka mogla da isturi a da ima ulogu na sledećim izborima, supruga Baraka Obame, Mišel Obama. Nakon svih ovih kataklizmi, demokratska stranka je pokazala koliko je zatvorena stranka, koliko je podložna unutrašnjoj korupciji, koliko je vezana za duboku državu, odnosno ona je proizvod duboke države. Kad kažem “duboka država” tu je pre svega mislim vojni kompleks, big farm, big tech i ne znam šta sve još, a šta je tu jako blizu”, ističe novinar.

Vujičić je istakao da voli Ameriku i da su amerikanci divan svet, ali da u njihovom establišmentu ne prepoznaje taj svet.

“Ja volim Ameriku, odrastao sam na američkim filmovima, američkoj muzici, američkoj kulturi, bio sam u Americi, pričao sam sa mnogo Amerikanaca. To je jedan divan svet. Ja kad se setim tog sveta koji sam upoznao i video, ja ne prepoznajem njih u američkoj administraciji. To je sve predstavljeno kao jedan veliki šou, velika predstava. Možda imam paranoju, ali nakon svega onoga što smo mi proživeli, ja imam utisak da je sve ovo jedan veliki šou. Kao i Zelenskog, doživljavam ga kao zlosrećnu epizodu u istoriji civilitzacije. Sve nam se svelo na medijski utisak, na percepciju. To je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov najbolje rekao: “Ovo nije svet prava, to je svet pravila”. U Evropi ta pravila važe kada ih oni donesu, a posle donose druga pravila. Takva ksenofobna Evropa nije nikome bliska. To što predstavljaju Šolc, Makron, Ursula fon der Lajen, Dragi, to nije Evropa, to nije evropsko nasleđe, to nije humanizam”, zaključio je novinar.

Vesna Pešić je iznela mišljenje da se u svetu sprovodi projekat jednog “mračnog globalističkog uma”.

“To je jedan dugačak proces koji nije nastao juče, mislim na proces dolaska na vlast ovakvih likova poput Bajdena. Nešto slično tome je i primer ukrajinskog predsednika Zelenskog. Između njih dvojice postoji jedna velika paralela. Ovo je jedan eklatantan primer dovođenja na čelo jedne tako moćen sile kao što su SAD, čoveka koji je pre svega u predhumskog razdoblju života, čoveka koji je ima velikih problema, pre svega sa demencijom i svega ostalog, čoveka koji nije u stanju da vidi da se rukuje sa praznim prostorom, da ruse i ukrajince naziva irancima, to je sve jedan projekat rekla bih jednog mračnog globalističkog uma zacrtan mnogo ranije. Sa dovođenjem jednog ovakvog lika poput Džozefa Bajdena, kojeg su ranije Amerikanci nazivali “Ludi Džo” tokom proteklih decenija, u vreme kada je bila agresija na Jugoslaviju, kada je bombardovan Beograd, čiji je bio najveći zagovornik. Osvešćeni deo Američke javnosti ga je nazivao “Ludi Džo” tada”, otkrila je ona.

Ona je iznela sumnju da je izbor Bajdena i Zelenskog zaprava jedna crna šala

“Dovođenjem na čelo tako jedne moćne države ovakvog čoveka zapravo predstavlja primer onoga što se u globalnim glavama tog mračnog uma događa kao jedan scenario koji je odavno pripreman. Oni kao da nam se smeju na neki način “Eto mi možemo i ovakvog jednog čoveka staviti na čelo Amerike i grohoto se smejati što vi to i primećujete”, a mali je broj koji to ne primećuje. To je jedna, rekla bih osveta globalnog mračnog uma, ja ga tako nazivam. Sa druge strane imate primer Zelenskog koji je isto tako doveden, postavljen, implementiran na to mesto, kao jedan čovek koji u tim frenetičnim govorima na ukrajinskom jeziku koje uči napamet, koje vrlo dobro interpretira, budući da je glumac. Dakle isto tako se i u njemu vidi ta osveta mračnog globalnog uma. Možda jedina razlika Bajdena i Zelenskog je ta što je Zelenski u ulozi lakeja, dok Bajden to nije. I kroz karijeru Zelenskog, može da se pokaže koliko su on i Bajden slični. Jedan u najboljim godinama, a drugi na zalasku kerijere, bez obzira što su obojica završili pravni fakultet. Bajden je uvek imao podršku određenih struktura u Americi, kao što je i Zelenski imao podršku u Ukrajini, a ne samo zapadnog sveta i tu je započeo njegov prodor u javni prostor i u javnu sferu”, smatra Pešić.

Evgenija Trofimčuk, predsednica Balkanske alijanse otkrila je da se trenutno radi na prikupljanju dokaza koje je kijevski režim činio nad svojim stanovništvom i ruskim vojnicima.

“Međunarodni javni sud za Ukrajinu je počeo sa radom u Mariupolju. Doputovali su predstavnici ovog suda. Osnovni njihov zadatak je prikupljanje podataka dokaza o činjenju ratnih zločina od strane kijevskog režima, poput diskriminacija sopstvenih građana, progon na ideološkoj, nacionalnoj i jezičkoj osnovi. Jedna od radnih grupa počela je prikupljanje materijala. Ukrajinske specijalne službe ostavili su te materijale u zgradi SBU u Mariupolju na papirima i digitalnim zapisima. To nam je omogućilo da prikupimo dosta dokaza. Prikupljena je značajna količina materijala o zločinskom i kaznenom delovanju ukrajinskih službi u Donbasu. U tim dokumentima su i imena agenata, imena onih koji su bili podvrgnuti represijama, tu su i fascikle sa podacima o “saradnicima”. Na primer o građanima koji su izašli da proslave Dan pobede 9. maja sa obeležijima DNR. Pronađena je kompjuterska oprema, odnosno hard diskovi koje ukrajinske snage nisu stigle da uklone. Sve dokaze će prikupiti Međunarodni javni sud i proučavaće ih stručnjaci”, saopštila je ona.

Predsednica Balkanske alijanse je otkrila šokantne podatke o trgovini organima u Ukrajini.

“Ona je naglasila i da se vodi istraga o trgovini organa, prodaja dece u ropstvo i za organe, kao i za eksperimentisanje, a isto tako, prodaja organa vojnika iz ratnih dejstava u Donbasu. Nakon što su se Ukrajinske snage povukle, rukovodstvo DNR prijavilo je pronalazak masovnih grobnice, u kojima su pronađena tela otvorenih stomaka”, otkriva Trofimčuk.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter