Izvor:
29.01.2019 u 11:39
0

SAEB EREKAT: UN bi trebalo da garantuju bezbednost i zaštitu palestinskog naroda!

Palestinski zvaničnici zatražili su danas od Ujedinjenih nacija da rasporede stalne međunarodne snage na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu.

Zahtev je upućen pošto je Izrael objavio da obustavlja misiju međunarodnih posmatrača u gradu Hebronu, na Zapadnoj obali, koja je postojala više od 20 godina.

Palestinski zvaničnik Saeb Erekat smatra da bi UN trebalo da garantuju bezbednost i zaštitu palestinskog naroda "do okončanja izraelske ratne okupacije.''

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua saopštio je da neće produžiti mandat Privremenog međunarodnog prisustva (TIPH) u Hebronu i poručio da neće dozvoliti da nastave sa radom "međunarodne snage koje deluju protiv" Izraela.

Međunarodni posmatrači raspoređeni su od 1997. godine, a dolaze iz Norveške, Italije, Švedske, Švajcarske i Turske.

Njihov zadatak je da izveštavaju o kršenjima humanitarnih i ljudskih prava.

U Hebronu živi nekoliko stotina tvrdokornih jevrejskih doseljenika koje čuva na hiljade vojnika, kao i više od 200.000 Palestinaca.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter