Izvor: BSC Happy
24.11.2023 u 14:26
0

SALE NACIONALE I DALJE AMBASADOR U UNICEFU: Aleksandar Đorđević obnovio je danas ugovor o saradnji sa UNICEF-om u Srbiji

Proslavljeni košarkaš i trener Aleksandar Đorđević obnovio je danas ugovor o saradnji sa UNICEF-om u Srbiji i nastaviće da radi kao nacionalni ambasador. Đorđević je angažovan kao nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji od 2005. godine.

Tokom dugogodišnje saradnje, pruža podršku promovisanju prava dece u zemlji u oblastima obrazovanja, sporta za razvoj i podrške u vanrednim situacijama, kao i promocija odgovornog poslovanja i uticaja koji biznis sektor ima na decu, navodi se u saopštenju.

ZBOG JEDNOG DETALJA NA PASOŠU MOGU DA VAS VRATE SA GRANIČNOG PRELAZA! Mnogima promakne, PROVERITE NA VREME

Svestan opasnosti koje donosi vršnjačko nasilje i posebno nasilje u digitalnim medijima i na društvenim mrežama, a koje je sve prisutnije među decom i mladima, njegov rad je posebno usmeren na podršku programima UNICEF-a koji su usmereni na zaštitu dece i prevenciju nasilja nad i među decom i mladima.

„To što sam ambasador UNICEF-a za mene predstavlja jedno od najvećih zlata koje sam osvojio. Smatram da je na nama odraslima velika odgovornost. Moramo mnogo više da se bavimo decom, da ih bolje razumemo i da im šaljemo prave poruke. Važno je da im dajemo lični primer, da deci budemo uzori, da im pokažemo kako da budu solidarni i tolerantni, da poštuju principe fer pleja i nediskriminacije“, rekao je Đorđević.

On je zahvalio donatorima, članovima Kluba prijatelja UNICEF-a koji čini 45.000 građana i oko 280 kompanija.

„To je zajednica ljudi koja ulaže u programe za decu i uveren sam da ukoliko se bavimo decom na kvalitetan način i ukoliko im pružamo dobru negu, vaspitanje i obrazovanje, kreiramo budućnost jačeg društva“, naveo je legendarni košarkaš Partizana i državnog tima.

On je rekao da sva deca imaju pravo da žive bez nasilja koje šteti njihovom fizičkom i mentalnom razvoju.

„Nasilja koje koči svako društvo. Siguran sam da nasilje nad i među decom može da se spreči i da se u potpunosti iskoreni. Ali svi moramo da budemo zajedno u tome. Samo udruženi možemo da napravimo promene za svako dete“, dodao je Đorđević.

Prilikom potpisivanja ugovora o nastavku saradnje, direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova zahvalila je Đorđeviću na gotovo dve decenije saradnje i podrške.

„Saša Đorđević već niz godina pokazuje istinsku posvećenost promovisanju i zaštiti prava dece i adolescenata, kao i radu UNICEF-a u Srbiji koji su usmereni ka izgradnji zemlje po meri svakog deteta. Njegove poruke i prikupljanje sredstava inspirisalo je i druge ljude, pojedince i kompanije da pomognu UNICEF-u da sprovodi svoje programe u zemlji“, navela je Kostadinova.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter