Izvor: Happy BSC Portal/24sedam.rs
11.12.2023 u 13:45
1

SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE: Identifikovana lica koja su širila paniku lažnim dojavama o bombama u školama

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete će u naredna dva dana predložiti novi protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova upoznali su predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da je u toku temeljna istraga na otkrivanju pošaljioca dojava o bombama u beogradskim školama, a koja je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu usmerena na prikupljanju materijalnih dokaza prema učiniocima za koje postoje osnovi sumnje da vrše krivična dela Izazivanje panike i nereda.

– Policija od prvog trenutka na ovom slučaju radi veoma ozbiljno i identifikovala je nekoliko državljana Republike Srbije, ali i lice iz inostanstva koji šalju ove dojave i uznemiravaju učenike, roditelje i zaposlene proteklih nedelja – navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete informisali su premijerku da su preduzeli sve mere i radnje kako bi stepen bezbednosti i zaštite škola bio na najvišem mogućem nivou, kao i da po svakoj pretnji postupaju, što uključuje oko 2.500 službenika na terenu dnevno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete će u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama u cilju osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa.

Podsetimo, i jutros su u nekoliko beogradskih škola stigle dojave o postavljenim bombama.

PREKO 200 PREGLEDA DNEVNO: Ordinacije prepune pacijenata, dva virusa posebno opasna po decu

Dojave su stigle u OŠ „Petar Petrović Njegoš“, OŠ „Janko Veselinović“ na Voždovcu, OŠ „Kneginja Milica“ na Novom Beogradu, OŠ „Vlada Aksentijević“, OŠ „Ivo andrić“, kao i na adresu Četvrte beogradske gimnazije.

Učenici su brzo evakuisani u dvorišta škola, a ekipe MUP-a su na terenu. Čim završe pregled škola, đaci će se vratiti na nastavu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE: Identifikovana lica koja su širila paniku lažnim dojavama o bombama u školama”

  1. Dajte puna imena i prezimena i obavestite ih da plate sve troškove koje su prouzrokovali,i odštete svim đacima i nastavnici ma za pretrpeli strah,pa onda nek idu u zatvor,nek vide drugi kako prolaze ovakvi degenerici.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter