Izvor: Happy BSC
27.01.2021 u 09:46
0

SELAKOVIĆ ZA HAPPY: Danas je VELIKI DAN za SRBIJU, konačno dobijamo potpuno originalan spomenik!

Spomenik jednom od najznačajnijih srpskih vladara, osnivaču srednjovekovne srpske države, velikom županu Stefanu Nemanji, biće svečano otkriven večeras, na Svetog Savu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je u uključenju specijalno za Happy govorio o pomenutom svečanom događaju.

– Svi već dobro znaju, spomenik impozantnih dimenzija napravljen je u bronzi i delo je ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova, a iz Moskve je u srpsku prestonicu dopreman sukcesivno, u delovima. Na montiranju spomenika, koje je počelo u avgustu prošle godine, učestvovalo je oko deset ruskih majstora, uz domaće radnike koji su bili zaduženi za rekonstrukciju samog trga – rekao je on.

PROČITAJTE OBAVEZNO

VUČIĆ: Imamo veliki problem sa vakcinama!

ZAPADNI BALKAN jedan od šest Bajdenovih prioriteta

JEDAN OD NAJBOGATIJIH LJUDI AMERIKE: Mi smo na ivici građanskog rata!

ZA ULAZAK U EU NIJE DOVOLJNO PRIZNANJE! Srbija mora da da dodatne garancije Prištini!

RAZNET AMERIČKI KONVOJ U IRAKU! Teroristi izvraćaju udarac! (GALERIJA)

– Ovo je krstoliki spomenik, ima nekoliko krstova, i vide se tamo gde treba da se vide. 

– Danas je veliki dan. Prvo veliki praznik, Savindan… Veliki dan zato što Srbija po prvi put dobija poputno originalan spomenik – kazao je ministar spoljnih poslova za Happy.

– Spomenik koji je postavljen, razlikuje se od onog koji je pobedio na konkursu, jer Stefan Nemanja sada umesto krsta, u jednoj ruci drži mač, što se objašnjava time objasnio time da je Stefan Nemanja bio osnivač srpske i državnosti i duhovnosti, ali da je ipak prevagnula ideja državnosti koja se nije postizala ruskim krstom već, kao i uvek, mačem – rekao je Selaković. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

  

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter