Izvor:
09.03.2018 u 18:03
0

SKUPLJENA SREDSTVA: Gujonova humanitarna organizacija obezbedila novih 100.000 evra za obnovu na KiM!

Organizacija "Solidarnost za Kosovo", sa francuskim humanitarcem Arno Gujonom na čelu, obezbedila je više od 100.000 evra za obnovu četiri škole na Kosovu i Metohiji.

U saradnji sa Raško-prizrenskom Eparhijom koja je pratila odvijanje radova, renoviranje je počelo u novembru prošle godine i završilo se početkom marta. Prikupljena sredstva bila su namenjena za adaptaciju krovova, zamenu stolarije i podova, uvođenje centralnog grejanja i izgradnju igrališta. Projektom su bile obuhvaćene škole u Rabovcu, Suvom Dolu, Lipljanu i Livađu, saopštila je ta organizacija.

– Za nas je važno da renoviramo škole zato što smatramo da je znanje ono što je najpotrebnije deci, znanje niko ne može da im oduzme i jer će znanjem deca postati odrasle, odgovorne osobe – izjavio je Gujon.

Osnivač i direktor francuske NVO "Solidarnost za Kosovo" je najavio da će ta organizacija nastaviti da pomaže renoviranje škola i da će u septembru ponovo obići škole širom Kosova i Metohije.

Humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" je u prethodnih šest godina renovirala 31 školu širom Kosova i Metohije u vrednosti od 600.000 evra.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/arno gujon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter