Izvor:
09.03.2018 u 18:30
0

KONAČNO KAMIONI PREŠLI LINIJU FRONTA: Konvoj pomoći najzad ušao u istočnu Gutu!

Konvoj humanitarne pomoći, koji je nedelju dana čekao ispred istočne Gute, danas je prešao liniju fronta i ušao u tu enklavu koja je pod kontrolom pobunjeničkih snaga, radi isporuke hrane i ostalih potrepština, saopštio je Međunarodni crveni krst u Siriji.

Konvoj pomoći čini 13 kamiona, dodaje se u saopštenju. Kamioni su bili "u zastoju" na prelazu Vafiden celu nedelju i čekali da isporuče vreće sa brašnom i hranu.

Tokom noći nije bilo vazdušnih udara na istočnu Gutu, što je prvi put od kako je sirijska vlada tamo započela ofanzivu pre 10 dana.

Međutim, sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila je da su avioni napali grad Duma u istočnoj Guti samo što su humanitarne agencije se pripremile da isporuče hranu tom gradu. Stanovnik Dume je rekao da avioni i dalje kruže nebom nad gradom.

Sirijska vojska praktično je podelila na dva dela predgrađe Damaska, istočnu Gutu, pri čemu se snage koje napreduju sa istoka spremaju da se povežu s trupama na zapadnom obodu enklave, rekao je u četvrtak vojni komandant prosirijskih snaga, što je predstavnik pobunjenika porekao. Podelom te teritorije na dva dela – južni i severni – sirijska vlada još je više pritisla pobunjenike i desetine hiljada civila koji su se našli zaglavljeni u toj zoni, a kojih, prema procenama, ima oko 400.000 ljudi.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter