Izvor:
26.11.2016 u 23:58
0

STIGLA IH PRAVDA: Osuđen bračni par koji je na smrt pretukao devojčicu, pa slagao da je oteta!

Francuski sud osudio je u petak na pet godina zatvora majku malene Fijone, pretučene nasmrt 2013., a njenog partnera koji je proglašen krivim za nanošenje smrtonosnih povreda devojčici na dvadeset godina.

Porotni sud u Pij de Domu u Francuskoj doneo je presudu u petak uveče nakon dvonedeljnog suđenja okrivljenima za smrt petogodišnje devojčice čije telo nikad nije pronađeno, ali je njena sudbina potresla Francusku.

Majka devojčice, Sesil Buržon (29) je delimično oslobođena po tački optužnice za svesno nanošenje povreda koje su prouzrokovale smrt, za koju su ipak ocenili da nije bila slučajna.

Protivno svim očekivanjima, osuđena je samo po četiri tačke, pre svega za "nepružanje pomoći osobi u opasnosti" i "prijavljivanje izmišljenog zločina" zbog toga što je izmislila priču o nestanku svoje ćerkice u parku u Klermon-Ferandu 12. maja 2013.

Sud jemajci ubijene devojčice oduzeo starataljstvo nad preostala dva deteta.

Sesilin bivši partner Berkejn Makluf (35) proglašen je krivim za nanošenje smrtonosnih povreda i osuđen je na 20 godina strogog zatvora, uz nemogućnost ublažavanja kazne tokom dve trećine služenja iste.

Tužilaštvo je tražilo kaznu od 30 godina strogog zatvora, što je najviša moguća, za oba optužena.

Nakon izricanja presude osuđeni nisu pokazivali nikakve emocije. Fijonin otac, Nikolas Šafule, napustio je sudnicu nakon presude.

Bivši partneri su mesecima tvrdili da je malena oteta, ali su na kraju priznali smrt Fijone čije telo nikada nije pronađeno, zbog čega se nije mogao tačno utvrditi uzrok smrti.

Odbrana je neprestano iznosila tezu o nesrećnom slučaju, a Berkejn Makluf je negirao optužbu za nanošenje smrtonosnih povreda.

Tužilaštvo je ocenilo da se "ponašanje para, jeziv scenario i priča o otmici nisu uklapali u tezu o nesrećnom slučaju".

Hina
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter