Izvor:
27.11.2016 u 00:05
0

SVE JE ŠOKIRAO: Evo kako je Tramp reagovao na vest o smrti Fidela Kastra!

Novi američki predsednik Donald Tramp drugi put se danas oglasio povodom smrti bivšeg kubanskog predsednika Fidela Kastra i ovaj put ga nazvao "brutalnim diktatorom koji je ugnjetavao svoj narod skoro šest decenija", prenosi BBC.

Isti izvor navodi da je Tramp izrazio nadu da Kuba sada može da krene u "slobodnu budućnost".

– Iako tragedije, smrti i politika koje je uzrokovao Kastro ne mogu biti izbrisani, američka administracija će učiniti sve što može kako bi Kubancima osigurala početak puta ka slobodi i napretku – naveo je Tramp u saopštenju i dodao da je Kastro u nasleđe ostavio "smrtonosne odrede, krađe, nezamislivu patnju, siromaštvo i poricanje fundamentalnih ljudskih prava.

Prema njegovim rečima, "iako Kuba ostaje totalitarno ostrvo", Kastrova smrt će obeležiti "sklanjanje od strahota koje su predugo trpljene, a ka budućnosti u kojoj će divni kubanski narod konačno živeti u slobodi koju tako zaslužuje".

Prva reakcija – "Fidel Kastro je mrtav!"

Nekoliko sati ranije, Tramp je kratko objavio na Tviteru "Fidel Kastro je mrtav!", nakon čega su ga tviteraši napali da nema stav.

– Da li je to sve što imaš da kažeš?", "Jesi li izjavio saučešće Putinu?", "Jesi li se tek sad probudio?", "Sad možeš da kupiš Kubu" – samo su neki od komentara koji su mu upućeni.

Američki mediji, inače, Kastra smatraju diktatorom, a u Majamiju gde živi velika populacija Kubanaca koji su tamo pobegli od komunističke vladavine, organizovano je slavlje na ulicama uz vatromet i salsu.

Blic
Foto: Twitter/FloridaforHRC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter