Izvor:
26.11.2016 u 04:14
0

STRAVIČAN SUDAR VOZOVA: Poginulo 44 ljudi, 82 povređeno – predsednik traži HITNU ISTRAGU!

U sudaru dva voza u Iranu poginulo je 44 ljudi, a 82 je povređeno prema novom bilansu ove nesreće koja spada u jednu od najtežih poslednjih godina u toj zemlji.

Nesreća se dogodila jutros u provinciji Semnan, između gradova Damghan i Semnan, kada je na voz zaustavljen u stanici naletela druga kompozicija.

Voz koji je išao iz Tabriza za Mashad na severoistok se iz nepoznatih razloga zaustavio između dva grada, rekao je guverner severne provincije Semnan, Mohamad Reza Habaz.

Broj mrtvih je rastao tokom dana, dok nije večeras šef nacionalne službe za vanredne situacije Hosein Kulvand objavio konačan bilans preko nacionalne televizije Irib.

"Četrdesetčetiri osobe su izgubile život", rekao je on i dodao da od 82 povređenih i hospitalizovanih njih 17 je lakše povređeno i napustili su bolnicu.

Pružanje pomoći bilo je otežano zbog nepristupačnosti terena, a evakuacija povređenih bila je moguća samo helikopterima. Povređeni su su evakuisani u bolnice u Semnanu i Damganu, dva velika grada najbliža mestu nesreće.

Sudar se dogodio zbog ljudske greške rekao je preko televizije direktor nacionalne železničke kompanije Mohsen Por-Sejed Agaj.

Voz koji je došao iz Semnana dobio je instrukcije da nastavi put i tako je udario drugi voz koji je stajao od pozadi, dodao je on.

Dva vagona jednog voza su se zapalila a četiri vagona drugog su iskočila iz šina i prevrnula se, pokazuju snimci televizije Irib.

Iranski predsednik Hasan Rohani zatražio je da se odmah sprovede istraga o mogućim odgovornim za nesreću.

B92
Foto: Youtube Printscreen/news24

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter