Izvor: Blic.rs
05.10.2020 u 07:33
0

SVI KUPCI ODLAZE U PANČEVO: Cene stanova NIŽE, popularniji je od Beograda

Da je Pančevo postalo popularno mesto u koje se Beograđani tokom poslednjih godinu dana najčešće sele, najpre se može videti po rastu cena nekretnina u ovom gradu.

OVO MORATE ZNATI

MITROPOLIT AMFILOHIJE PREGLEDAN: Reč je o prehladi!

DE BLAZIO NAJAVIO NOVE MERE: Čeka odobrenje državnih vlasti

STEVANOVIĆ PROGOVORIO O NAJPOTRESNIJIM MOMENTIMA U KBC „DRAGIŠA MIŠOVIĆ“ OD POČETKA EPIDEMIJE: „Susret majke i ćerke nikad neću zaboraviti“

TREĆI UDAR KORONE VEĆ POČEO: Profesor Kočović poznat po svojim prognozama toka epidemije, tvrdi da smo već u novom talasu

POPUŠTANJE MEĐU POSVAĐANIM NATO ČLANICAMA: Turski brod napustio položaj zbog koga je Mediteran mogao da plane!

Cena kvadrata porasla je i više od 50 odsto, a stručnjaci ističu da se to ne odnosi samo na novogradnju, jer su trenutno i prodavci starogradnje drastično digli cene kvadrata.

Pre svega, zbog svoje lokacije na otprilike 19 kilometara od Beograda, preciznije svega 20-ak minuta vožnje, ali i razvoja infrastrukture, Pančevo je doživelo pravu „eksploziju cena kvadrata“ poslednjih godina.

Da je tako, potvrđuje i Anita Pešić, produkt menadžer sajta za nekretnine.Ona ističe da kupce iz Beograda privlači pozicija ovog mesta, sa više od 120.000 stanovnika, zatim razvijena infrastruktura, 20 vrtića, 10 osnovnih i osam srednjih škola.

– Svi ovi činioci, kao i sama povećana potražnja za novogradnjom, doveli su do rasta cene kvadrata u Pančevu više od 50 odsto. Pre par godina cena novogradnje je bila oko 800 do 950 evra po kvadratu, a danas kvadat košta između 1.100 i 1.400 evra – objašnjava Pešić.

U Pančevu se, kako kaže, na svakom koraku grade nove zgrade, a da zainteresovanih kupaca definitivno ima pokazuje i to što investitori većinu stanova prodaju pre završetka izgradnje.

Ipak ističe da se još jedna promena trenutno dešava na tržištu nekretnina u Pančevu. Prodavci starogradnje, takođe, drastično su digli cene kvadrata. Tako, sa prosečnih 500 ili 600 evra po kvadratu, sada pojedini prodavci cene svoje stanove u starogradnji od 700 do 900 evra po kvadratu.

– Mnogi se slažu da je ovaj skok bezrazložan i nerealan, jer nije isto kupiti novoizgrađen stan i stan u zgradi iz šezdestih ili osamdesetih godina. Trenutno je ponuda stanova u starogradnji jako mala, ono što je na prodaju ima dosta višu cenu, pa samim tim slabo dolazi i do realizacija prodaja – navodi Pešić.

Razvoj infrastrukture diže cenu kvadrata

Poboljšanje infrastrukture oduvek je uticalo na razvoj mesta, kao i na rast cena stanova i kuća. Da će cene da rastu zbog ulaganja u lokalne i regionalne puteve, izjavio je nedavno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Kvadrat životnog prostora će rasti u Pančevu. Videćete za godinu dana da će za 100 do 300 evra biti skuplji kvadrat. Svakome će da skoči cena imovine zbog svega što je država radila – istakao je on.

Tokom poslednjih desetak godina u Pančevu su renovirani sportski centar, Narodna bašta, plaža na Tamišu, otvoreno je i više velikih marketa i tržnih centara. Pančevci su dobili i brojne sportske objekte, bazene i teretane, a jedino što eventualno nedostaje su privatni vrtići.

Do Pančeva iz Beograda brže nego do nekih delova prestonice

Koliko god zvučalo čudno, do Pančeva se može lakše i brže stići iz centra Beograda nego do mnogih drugih delova grada.

Od Glavne autobuske stanice u gradu na Tamišu do Pančevačkog mosta u Beogradu stiže se autobusom za oko 25 minuta, a za još 10 do 15 do gotovo svih centralnih destinacija u prestonici.

Autobusi ATP-a na liniji Pančevo – Beograd polaze na svakih pola sata, a u vreme jutarnjeg i poslepodnevnog špica i na 15 minuta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter