Izvor: Happy BSC Portal/24sedam.rs
19.01.2024 u 07:26
0

TEMPERATURA PONOVO IDE U MINUS: Osetno zahlađenje, kiša prelazi u sneg

Očekuje se i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas nas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, uz osetno zahlađenje i prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini, sredinom dana u zapadnoj Srbiji, posle podne u centralnim i jugozapadnim krajevima, a krajem dana i noću i u ostalim predelima Srbije, ali uz istovremeni prestanak padavina na severu.

Očekuje se i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severozapadni, samo ujutru i pre podne u južnim predelima jugozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °C, na istoku Srbije oko 0 °C, tokom dana temperatura u osetnom padu i posle podne će se kretati u intervalu od -1 na severu do 14 °C na jugu. Uveče i tokom noći dalji pad temperature u svim predelima.

U subotu će biti hladno i vetrovito. Na severu Srbije ujutru razvedravanje, tokom dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje ili povećanje snežnog pokrivača. Ujutru i pre podne se prestanak snega očekuje u zapadnim i centralnim, a uveče i noću i u ostalim predelima Srbije uz postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar pre podne umeren i jak severozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od -4 do 0 °C, najviša od 0 do 4 °C.

UPALJEN METEO ALARM! Pogledajte kako će se nevreme kretati iz sata u sat! (FOTO)

U nedelju jutro hladno sa slabim mrazem, a tokom dana pretežno sunčano, na jugu uz malu oblačnost, ali hladno vreme. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do -1 °C, a najviša od 0 do 4 °C.

U ponedeljak jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura od -8 do -2 °C, a najviša od 1 do 7 °C.

U narednim danima toplije i u većini dana suvo vreme, samo se sredinom sedmice očekuje ponegde slaba kratkotrajna kiša, navodi RHMZ.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter