Izvor:
05.06.2017 u 19:17
0

TRAMP ODLUČNIJI NEGO IKADA: Učiniću sve da zaštitim SAD!

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da će učiniti sve što je neophodno da zaštiti SAD od podlog neprijatelja, koji previše dugo vodi rat protiv nevinih.

On je poručio da ovo krvoproliće mora da se okonča i da će biti okončano, preneo je AP.

"Amerika šalje svoje misli i molitve i svoje najdublje saosećanje žrtvama ovog opakog pokolja i ponavlja svoju odlučnost, jaču nego ikada pre, da zaštiti Sjedinjene Američke Države i njene saveznike od podlog neprijatelja, koji previše dugo vodi rat protiv nevinih", poručio je Tramp u prvom javnom komentaru nakon napada izvedenih u subotu u Londonu.


"Kao predsednik ja ću učiniti sve što je neophodno da sprečim širenje te pretnje na našu zemlju i radiću svakoga dana da osiguram bezbednost naše zemlje, naših zajednica i našeg naroda", poručio je Tramp.

On je rekao da je razgovarao sa britanskom premijerkom Terezom Mej kojoj je preneo odlučnu američku podršku i ponudio pomoć britanskoj vladi koja radi na zaštiti svojih građana i nastoji da odgovorne izvede pred lice pravde.

Američki predsednik je prethodno putem Tvitera prokomentarisao terorističke napade u Londonu, iskazavši solidarnost sa stanovnicima britanske prestonice, a istovremeno je promovisao sopstvenu Uredbu o zabrani putovanja avionom iz pojedinih muslimanskih država kao dodatnu meru koja štiti Amerikance, preneo je Rojters.

"Šta god da SAD mogu da učine kako bi pomogle Londonu i Ujedinjenom kraljevstvu, bićemo tu. Sa vama smo. Bog vas blagoslovio", napisao je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

On je naveo i da "moramo da budemo pametni, oprezni i jaki".

"Sudovi moraju da nam vrate naša prava. Potrebna nam je Uredba o zabrani putovanja kao dodatna mera bezbednosti", poručio je šef Bele kuće.

Rojters navodi da je Tramp ovaj tvit napisao nakon što je uputio hitni zahtev američkom Vrhovnom sudu da ova institucija vrati na snagu njegovu izvršnu uredbu o zabrani ulaska u SAD ljudi iz šest većinski muslimanskih zemalja, a koju je blokiralo više sudova niže instance.

Izovr: Tanjug
Foto: Facebook/The New York Times, Twitter/New York Daily News‏Verified account, Twitter/Eric Pannell

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter