Izvor:
07.09.2016 u 17:01
0

TURCI REŠILI DA OTPUSTE CELU VOJSKU: Još 73 osobe dobile otkaz zbog sumnje da su sledbenici FETULAHA GULENA

Turske vlasti su saopštile danas da je iz oružanih snaga te zemlje otpušteno još 73 osobe, u sklopu napora da se iz vojske izbace sledbenici Fetulaha Gulena, navodnog organizatora neuspelog vojnog puča od 15. jula.

U saopštenju turskog Ministarstva odbrane se navodi da su otkazi ojačali vojsku "koja se rešava izdajnika iz redova FETO", što se odnosi na pokret na čelu sa muslimanskim sveštenikom Gulenom, koji živi u dobrovoljnom izgnanstvu u SAD, a zvanična Ankara ga smatra organizatorom pokušaja puča, preneo je Rojters.

Prošle nedelje su turske vlasti već otpustile 820 pripadnika vojnog osoblja, od kojih je 648 uhapšeno.

Procenjuje se da je od pokušaja puča 15. jula otpušteno više od 5.000 pripadnika vojske, uključujući 151 generala i admirala.

Tanjug
Foto:Twitter/RT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter