Izvor: Alo.rs
18.10.2023 u 12:53
0

STIŽE TROPSKA NOĆ: U ovim delovima Srbije temperatura neće padati ispod 22 stepena

Od sutra se očekuje osetno toplije vreme, kao i narednih dana, a na to će uticati veoma snažna ciklonska aktivnost sa zapada.

VREMENSKA PROGOZA ZA NEDELJU: Umereno do potpuno oblačno! U toku večeri biće uslova za kišu! (FOTO, VIDEO)

Nakon jakog zahlađenja koje je zahvatilo Srbiju, a koje je donelo pojedinim predelima Srbije i prve jutarnje mrazeve, narednih dana očekuje se potpuni preokret vremena, objasnio je meteorolog Đorđe Đurić.

Srbija će narednih dana biti pod uticajem snažne ciklonske aktivnosti sa zapada, pa će sa juga pristizati veoma topla vazdušna masa.

Istovremeno će zbog veoma izraženog gradijenta pritiska biti i veoma vetrovito, a kako će duvati jak, na udare i olujni jugozapadni vetar, biće i veoma toplo sa temperaturama znatno iznad proseka za ovo doba godine.

Očekuju se olujni udari južnog i jugozapadnog vetra, na planinama i do 100 km/h.

Od sutra znatno toplije vreme

Jutro će i dalje biti prohladno, uz minimalne temperature od 5 do 10°C, ali će tokom dana maksimalna temperatura biti od 23 do 27°C, u Beogradu do 25°C.

Kako će jak vetar imati fenski efekat, još toplije biće tokom petka i subote, naročito tokom noći.

Već u noći ka petku i u petak ujutro minimalna jutarnja temperatura u košavskom području, u Podrinju, u Kolubarskom okrugu i u Beogradu 18 stepeni.

Tokom dana očekuju se prave letnje temperature, uz vrednosti preko 25°C, lokalno i do 30°C, a u Kolubarskom okrugu ponegde i do 31°C.

Pre podne biće sunčano, posle podne uz povećanje oblačnosti.

Još toplije biće u noći ka suboti, a u mnogim predelima biće očekuje se tropska noć, uz temperature iznad 20 stepeni.

U Beogradu, na jugu Banata, u Podunavlju, u Podrinju i u Kolubarskom okrugu očekuje se vrhunac visokih noćnih temperatura, pa će tako u ovim predelima ona biti 22-23°C, što su vrednosti koje se veoma retko sreću i tokom najvrelijih letnjih dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter