Izvor: Happy BSC
14.09.2021 u 18:48
0

U „TELEMASTERU“ NA TV HAPPY: Koji su uslovi za učešće u programu „MOJA PRVA PLATA“?

Gošća Telemastera bila je Mirjana Kovačević, rukovodilac centra za edukaciju Privredne komore Srbije, i govorila je o uslovima za učešće u programu „Moja prva plata“ . 

Program je otvoren za sve poslodavce iz svih grana delatnosti, s tim da prioritet imaju poslodavci iz privatnog sektora, pre svega privatnici iz devastiranih područja. Po rečima Mirjane Kovačević, program ima za cilj da poslodavcima olakša pronalaženje kadrova, a navela je i uslove pod kojima zainteresovani mogu da se prijave. 

PROČITAJTE JOŠ: U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Koliko su opasni veliki krediti i kako mogu da vas prevare na internetu

Poslodavci koji se prijavljuju za program „Moja prva plata“, moraju da posluju na teritoriji države Srbije,  zatim da uredno izmiruju sve obaveze u pogledu poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, a još je važno i to da su izmirili obaveze prema Nacionalnoj službi za zapošljavanje . Takođe, važno je da poslodavci koji žele da se prijave nisu u registru dužnika prinudne naplate koji vodi Narodna banka Srbije, kao i da nisu bili u tom registru duže od 30 dana u kontinuitetu. 

Gošća Telemastera je izjavila takođe da je možda i najvažniji uslov taj da poslodavac ima obezbeđene tehničke i materijalne kapacitete za sprovođenje obuke novih kadrova.  

Kovačevićeva je još rekla i da proces prijavljivanja za program nije komplikovan i da je dovoljno da se svi zainteresovani prijave preko sajta mojaprvaplata.gov.rs. Potrebno je, takođe, imati elektronski sertifikat, kao i navesti opis posla i uslove koje mladi kandidat treba da ispunjava kako bi se prijavio za svoj prvi posao. 

PROČITAJTE JOŠ: Vesić objavio koliku platu one imaju: GERONTODOMAĆICE DOBILE STALAN POSAO! (FOTO)

Na pitanje koje su prednosti koje mladi stiču prijavom za program Moja prva plata, sagovornica je rekla da mladi stiču dragoceno prvo radno iskustvo koje će im nadalje olakšati razvoj karijere. Mirjana Kovačević je takođe rekla i da je dosadašnje iskustvo s programom Moja prva plata veoma pozitivno i da je veliki broj poslodavaca zainteresovan da opet učestvuje u njemu. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCQEXV1FhjpMXVYIJJCQPfLg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter