Izvor:
29.08.2019 u 19:01
0

VAŠINGTON: Tramp dobio spomenik u Sloveniji!

Drveni spomenik američkog predsednika Donalda Trampa neočekivano je iznikao u jednom selu u Sloveniji, domovini njegove supruge Melanije Tramp.

Navodeći da je spomenik visine preko sedam metara sagrađen u mestu Sela pri Kamniku, oko 30 kilometara severoistočno od Ljubljane, američki mediji su pisali da je predsednik Tramp konačno dobio spomenik u domovini svoje supruge, ali i da je moguće da mu se neće svideti.

List piše da je na spomeniku Tramp prikazan odeven u plavo odelo sa crvenom kravatom, kao i da se u njegovim plavim očima ogleda "žestina" u pogledu.

Trampova desna ruka uzdignuta je sa stegnutom pesnicom, a cela statua, kako navodi list, liči na "božićnu krckalicu za orahe".

Čini se, takođe, da statua još nije dovršena, s obzirom da su na njoj i dalje postavljene merdevine, dok je u blizini vidljiva gomila drvene građe.

Statua je postavljena preko puta lokalne vatrogasne stanice, na maloj raskrsnici na putu koji meštani koriste za odlazak na svoje poslove u Ljubljanu.

Čovek koji je osmislio statuu i koji je dao intervju za lokalnu televiziju Kanal A, ali i koji nije imenovan, kaže da je imao ideju da Trampa predstavi u stilu Supermena ili čuvene njujorške Statue slobode.

Umetnik, kome je grupa mladih ljudi pomogla u izgradnji statue, rekao je u televizijskom intervjuu da spomenik "predstavlja provokaciju, zato što je svet pun populizma".

Navodeći da su o Trampu u Sloveniji mišljenja podeljena, vašingtonski dnevnik piše da ga mnogi Slovenci poštuju, naročito zbog toga što je njegova supruga postala najpoznatija ličnost iz Slovenije.

Statua je postavljena tako da Trampovo lice gleda u pravcu Melanijinog rodnog sela Sevnice, koje je napustila kao mlada devojka kako bi se posvetila karijeri manekenke.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter