Izvor: BSC happy portal
19.06.2023 u 15:40
0

Vlada usvojila važnu odluku za sva područja pogođena poplavama

U maju i junu 2023. godine poplavni talasi na vodotokovima bujičnog karaktera i vodotocima drugog reda, ređe na regulisanim i uređenim delovima vodotokova, izazvali su štetu i potencijalno ugrozili navedene teritorije.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o proglašenju elementarne nepogode u 56 gradova i opština.

VLADA SRBIJE DONELA VAŽNU ODLUKU: Osniva se savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja

Jake kišne padavine i izliveni bujični i drugi vodotokovi izazavali su štetu na regionalnoj i lokalnoj infrastrukturi, objektima javne namene u javnoj svojini, porodičnim stambenim objektima u svojini rrađana i na poljoprivrednim usevima.

Na sednici Vlade donet je i zaključak o formiranju Radne grupe za koordinaciju aktivnosti na saniranju posledica poplava i pripremi državnih programa pomoći i obnove nakon poplava koje su zadesile Republiku Srbiju, a kojim će biti precizirana potrebna finansijska sredstava za saniranje štete.

Radnom grupom predsedavaće predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić i ova radna grupa će, shodno zaključku, imati svakodnevne sastanke na kojima će se predstavljati trenutni presek stanja u ugroženim područjima.

Vlada Republike Srbije će u najkraćem roku evidentirati nastalu štetu u svim jedinicama lokalne samouprave u Srbiji i izraditi plan sanacije štete.

Svi građani, koji su na bilo koji način pogođeni poplavama, neće biti zaboravljeni i Vlada će nastojati da svaku nastalu štetu nadoknadi na pravedan način.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter