Izvor: HappyBSC
14.12.2021 u 09:51
0

VOJISLAV ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Litijum da se eksploatiše, ali po ekološkim uslovima Nemačke

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” o eksploataciji litijuma po ekološkim uslovima govorio je dr Vojislav Šešelj – lider SRS-a.

– Kod nas se desilo da je pronađeno nešto nalik na zlato. Litijum je najlakši metal. Veoma je vredan i bez njega nema prelaska na električne automobile. Razumem one koji su protiv Rio Tinta i ja sam jedan od njih. Moramo naći firmu koja će nam garantovati da će ekološka zaštita biti po uzoru na Nemačku. Treba zabraniti izvoz litijuma, odnosno da se može izvoziti samo prerađeni litijum – istakao je Šešelj i dodao da bi 300 hektara zemlje bilo devastirano na mestima gde se buši i vadi litijum.

On je rekao da od ukupno 927 ekoloških nevladinih organizacija u Srbiji koje su registrovane više od 400 prima novac iz inostranstva, kao i da je njihov cilj je haos i da ih ne interesuje budućnost Srbije.

– Uz sve mere ekološke zaštite koje su danas standardizovane u Nemačkoj mi moramo da proizvodimo litijum i da država to drži pod kontrolom – naglasio je Šešelj. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter