Izvor: BSC HAPPY
24.02.2023 u 18:44
0

VOJSKA SRBIJE: Obuka vojnika roda pešadije u terenskim uslovima

Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2022“ koji se obučavaju za specijalnosti roda pešadije ove nedelje su prošli praktičnu obuku na poligonu „Pasuljanske livade“.

U skladu sa svojim specijalnostima, vojnici su se osposobljavali za borbenu upotrebu naoružanja pešadijskih jedinica, istovremeno se adaptirajući na realizaciju zadataka i organizaciju života i rada u terenskim uslovima.

mod.gov.rs

MINISTAR GAŠIĆ SA MINISTROM KARANOM O UNAPREĐENJU SARADNJE: Akcenat na borbu protiv organizovanog kriminala (FOTO/VIDEO)

Težište je bilo na realizaciji taktičke i vatrene obuke i izvršenju programskih gađanja. Vojnici su bili u prilici da u praksi primene znanja stečena u Centru za obuku kopnene vojske i uvere se u borbene mogućnosti minobacača 82 mm, koji su namenjeni za vatrenu podršku pešadije. Ostvareni su vrlodobri i odlični rezultati, čime je ova generacija vojnika pokazala da je u potpunosti savladala predviđene sadržaje specijalističke obuke.

PODIGNUTE PREMIJE ZA MLEKO! Poručila ministarka Tanasković nakon sastanka sa premijerkom

Po povratku sa terena vojnike očekuje završni deo individualne specijalističke obuke i provera obučenosti za izvršavanje taktičkih zadataka i borbenu upotrebu naoružanja roda pešadije, a zatim i premeštaj u jedinice Vojske Srbije i obuka za realizaciju kolektivnih zadataka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter