Izvor:
03.04.2019 u 12:52
0

ZAKON KOJI SPREČAVA RUSIJU DA SE UPLIĆE U AMERIČKE IZBORE: „Senatori SAD predstavljaju zakon poznat kao Akt o odvraćanju!“

Senatori republikanaca i demokrata danas će predstaviti zakon koji bi trebalo da spreči Rusiju da se upliće u američke izbore, a koji je predvideo stroge sankcije usmerene na bankarski, energetski, odbrambeni sektor i državni dug.

Poznat kao "Akt o odvraćanju" zakon je najnoviji napor američkih poslanika da povećaju pritisak na Moskvu zbog onoga što smatraju lošim ponašanjem od agresije na Ukrajinu i učešća u sirijskom građanskom ratu do pokušaja da utiču na američke izbore.

Meru će predstaviti senatori Kris Van Holen, demokrata i Marko Rubio, republikanac.

Oni su i prošle godine ponudili sličnu meru, koja je takođe, imala podršku obe stranke, ali nikada nisu bili pozvani na glasanje u Senatu, gde republikanski lideri imaju bliske veze sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Prema detaljima zakona u koji je Reuters imao uvid, od direktora Nacionalne obaveštajne službe SAD (DNI) se zahteva da utvrdi u roku od 30 dana u slučaju saveznih izbora, da li Rusija ili bilo koja druga strana vlada, ili bilo koji drugi predstavnik vlade, utiče na izbore.

Ako bi DNI otkrio da je došlo do takvog uplitanja, prema zakonu se zahteva, između ostalog, uvođenje obaveznih sankcija u roku od 10 dana ruskim bankama i energetskim kompanijama.

Zakonom bi se uvele sankcije u dve ili više banaka sa liste ruskih: Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnešeconombank and Roselkhozbank.

Zakon bi, takođe, zahtevao zabranu svih transakcija pod jurisdikcijom SAD u ruskom državnom dugu, ruske državne obveznice i dug bilo kog entiteta u vlasništvu ili pod kontrolom ruske vlade.

Sankcije bi uključivale blokiranje – zamrzavanje bez oduzimanja bilo koje imovine u SAD onih na koje se odnose sankcije, uključujući visoke ruske političke ličnosti i poslovne lidere.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter