Izvor:
23.09.2023 u 22:03
0

Zbog pada tri stuba dalekovoda, 11.000 potrošača u Šidu bez struje

Tri stuba dalekovoda su usled jakog nevremena, koje i dalje traje, srušena na teritoriji Sremske Mitrovice i Šida, zbog čega je u Šidu bez struje oko 11.000 potrošača, rečeno je večeras Tanjugu u Elektromreži Srbije AD (EMS).

Tri stuba su potpuno smrskana i sve ekipe EMS-a su na terenu i nastoje da se napajanje omogući potrošačima, rekli su u EMS-u. “Obavestili smo nadležne organe da se prikupe agregati za stanovništvo, jer kvar ne može brzo da se otkloni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Potrebno nam je da podignemo HAVARIJSKE stubove“, rekli su u EMS-u Navode da su sve ekipe EMS na terenu, da je nevreme i dalje u toku i da se dovoze HAVARIJSKI stubovi.

GRAD SE SRUČIO NA ŠID: Jako nevreme se sručilo i na okolna sela, meštani ostali bez struje (VIDEO)

Dodatan je problem što su u prethodnom nevremenu sa strane Hrvatske pali stubovi koji još nisu podignuti i to stvara problem jer ne može ni sa te strane da se dopremi električna energija, naveli su iz EMS. Elektromreža Srbije AD saopštila je prethodno da je, usled jakog nevremena, danas u 16.31 došlo do obostranog ispada dalekovoda 110 kV br. 166/3 + DV 110 kV br. 199/1 TS Sremska Mitrovica 2 – TS Šid. B

ez napajanja električnom energijom je konzum TS Šid, oko 14 MW, odnosno, prema raspoloživim informacijama, oko 11.000 mernih mesta. Sve ekipe EMS AD su na terenu i radiće tokom cele noći, ali ne postoji mogućnost brze sanacije ove havarije, jer su prema zasada raspoloživim informacijama pala tri dalekovodna stuba, navedeno je u saopštenju. EMS AD je, kako se dodaje, o ovome obavestio sve nadležne organe i zamolio za pomoć u obezbeđivanju agregata za stanovništvo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter