Izvor: Happy BSC
05.05.2022 u 20:56
0

ZELENSKI JE MORALNO HEROIZOVAN KAKO BI SE OPRAVDALA HISTERIJA PROTIV RUSA: U emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY o Džonsonovoj ratobornoj retorici kojom se skreće pažnja sa domaćih afera

U večerašnjoj emisiji “Aktuelnosti” o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini govorili su: Božidar Forca – general, Prof. dr Srđa Trifković – istoričar i publicista i Dejan Vuk Stanković – analitičar.  

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO OD PUTINA: Izvinjenje ruskog predsednika zbog skandaloznog komentara

– NATO će se kloniti bilo kakvog direktnog učešća koje bi dalo Rusiji povod za adekvatan odgovor, jer sa stanovišta kreatora globalne hegemonističke strategije u Vašingtonu imaju sada najbolji od svih mogućih svetova i  boriće se protiv Rusa do poslednjeg Ukrajinca. Daće im sve i svašta. Podsetimo da je Bajden na početku najavio vojnu opremu u vrednosti od 33 milijarde dolara, što je više od polovine godišnjeg vojnog budžeta Ruske Federacije. Sada su i Nemci prihvatili da šalju teško naoružanje. Prvo su bili najavljeni tenkovi, a sada i artiljerijski sistemi, haubice. Sasvim je jasna strategija iscrpljivanja Rusije kroz proksi rat, rat preko posrednika u kome će se strogo čuvati da nijednog trenutka ne daju formalni povod – istakao je Trifković.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, i u redovima NATO zemalja postoje usijane glave, kao što je slučaj Poljske koja bi volela da proba čvrstinu ruske odbrane u Kenigsbergu koji im je trn u oku, jer predstavlja enklavu iz koje raketama srednjeg dometa mogu da se dostignu ciljevi u zapadnoj Evropi koji ne bi bili dostignuti iz same Rusije.  

– Ovo ne bi bio prvi put u istoriji da Poljaci zbog svojih usijanih glava plate debelu cenu. Poslednji put to se desilo 1939. godine kada su posle upada Nemaca u Prag dobili britanske i francuske garancije bezbednosti zbog čega su samouvereno odbijali sugestije za pregovore. Imati iluziju o sopstvenoj važnosti  koja nije adekvatna realnoj sopstvenoj snazi je karakteristika Poljaka kroz istoriju. I ovoga puta bi loše prošli – naglasio je on.  

Govoreći o uključivanju Velike Britanije u sukob Rusije i Ukrajine, kao i o razgovoru Zelenskog i Borisa Džonsona o obezbeđivanju oružja većeg dometa, Stanković je istakao da Britanci neće da ratuju ukoliko nisu direktno napadnuti oni ili zemlje koje su im neposredno značajne.  

– Tamo postoji nepisano pravilo da svaka vlada koja gurne sopstvenu vojsku na neka druga ratišta bez velikog povoda, izložena je preispitivanju, kritici i protestima. Britansku poziciju komplikuje i rat sa Irakom 2003. godine. Posle toga moralna lestvica u njihovoj javnosti, kada je reč o ratovima i intervencijama je pomerena. Druga stvar je Džonsonova ratoborna retorika koja je jednim delom karakterna crta, a jednim delom skretanje pažnje od domaćih afera, kao i želja da kroz takvu retoriku podigne Britaniju kao nekog nezavisnog igrača na evropskoj sceni. Velika Britanija i Amerika zajedno nastupaju horski- rekao je on i dodao da je Zelenski moralno heroizovan, što je ohrabrenje Ukrajincima i opravdanje moralne histerije protiv Rusa. 

Forca je naglasio da su Azovci dovedeni sa zapadnog dela Ukrajine kako bi se eksponirali protiv stanovništva ruskog opredeljenja u DNR i LNR.  

– Bili su vrlo pogodni, jer nisu imali bliske odnose sa stanovništvom DNR i LNR, a brifovani su, edukovani i razvijani za prvi žestoki manevar na stanovništvo koje nije imalo čime da se brani. Taj deo stanovništva trpeo je torturu od 2014. godine. Oni nisu bili regularna vojska Ukrajine već su vremenom asimilirani u Nacionalnu gardu Ukrajine – kazao je on.  

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter