Izvor:
15.11.2023 u 13:30
0

METEOROLOZI NAJAVILI: Evo gde će u Srbiji padati sneg tokom sledećeg vikenda

Novo pogoršanje vremena očekuje nas u petak kada će i osetnije zahladiti

Uprkos poprilično visokim temperaturama za kraj oktobra i početak novembra, počele su očekivane kiše u Srbiji, koje će se već za vikend u pojedinim mestima pretvoriti u sneg.

Prema vremenskoj prognozi, pogoršanje vremena nas očekuje u petak kada će i osetnije zahladiti, te će u subotu uz jak severozapadni vetar snežna granica biti na oko 800 metara nadmorske visine.

TESTIRANJE DOBRO PROŠLO: Počinje druga faza radova na deonici pruge Novi Sad-Subotica

U svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi meteorolog Marko Čubrilo je najavio da je pred sam kraj meseca moguće jače zahlađenje uz uslove za sneg i u nizijama. Ljubitelji snega ga mogu očekivati već u subotu na Kopaoniku, Staroj planini, Crnom vrhu, Goču, Divčibarama, Zlataru, Zlatiboru.

Na Kopaoniku se očekuje -6 i -7 stepeni, a na Pančićevom vrhu temperatura odlazi i do čak -12 stepeni. Na Crnom vrhu očekuje se -5 i -4. Na planini Goč se u subotu prognozira kiša sa temperaturom ispod minusa, dok će nedelju uz kišu pasti i sneg. Na Divčibarama će u nedelju biti sunčano sa oblacima, iako će najniža temperatura biti -4, dok će najviša dnevna biti 2 stepena.

Sneg se u subotu i nedelju očekuje i na Zlataru i Zlatiboru, gde će najniža temperatura ići do -8 stepeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter