Izvor: Alo.rs
15.11.2023 u 13:48
0

LEPA VEST ZA NAJSTARIJE GRAĐANE: Evo koja država penzionerima deli 10.000 evra godišnje

Kako je sve ozbiljnija oseka radnog dela stanovništva, predloženo je da potencijalne penzionere država motiviše da rade duže i tako popune praznine na tržištu rada.

VAŽNE VESTI ZA NAŠE NAJSTARIJE GRAĐANE: Danas kreće isplata uvećanih penzija, a do kraja meseca i po 20.000 dinara od države

Nemački ministar privrede Robert Habek predložio je da određenim kategorijama penzionera u ovoj zemlji treba povećati penzije do te mere da godišnje mogu da dobiju i 10.000 evra.

Kako je širom Nemačke sve ozbiljnija oseka radnog dela stanovništva, Habek je predložio da potencijalne penzionere država motiviše da rade duže i tako popune praznine na tržištu rada.

Ova suma koju bi penzioneri dobili bila bi zapravo objedinitelj sume od doprinosa poslodavca za penziono osiguranje, kao i osiguranje od nezaposlenosti.

Ako se penziona revolucija kojoj Habek teži stvarno dogodi, penzije bi trebalo da se isplaćuju direktno kao bonus. Za starije osobe to znači dodatnih 10,6 odsto na bruto platu.

Za ljude koji žele da steknu finansijsku prednost kako budu stariji, penziona revolucija bi definitivno bila unosan posao.

Međutim, penziona revolucija ne bi svima dala prednost. Predlog ministra privrede Habeka odnosi se samo na one koji su dostigli standardno ​​doba za odlazak u penziju.

Iz ove mere su isključeni oni koji su u penziju otišli pre vremena ili oni koji su zbog raznih propisa prestali da rade ranije od planiranog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter