Izvor: Novosti
02.11.2023 u 08:16
0

VAŽNE VESTI ZA NAŠE NAJSTARIJE GRAĐANE: Danas kreće isplata uvećanih penzija, a do kraja meseca i po 20.000 dinara od države

Isplata prvih uvećanih penzija za mesec oktobar počinje danas a završava se 13. dana u mesecu. Republički fond za penzijsko invalidsko osiguranje je objavio da će isplata početi i za penzionere koji primanja dobijaju putem tekućih računa i za one koji penzije primaju na kućnim adresama ili poštanskim šalterima.

Uvećane penzije za 5,5 odsto prvo mogu očekivati penzioneri iz kategorije samostalne delatnosti, isplata za ovu grupu penzionera biće drugog dana u mesecu novembru, dok 4. i 6.novembra svoje uvećane zarade mogu očekivati penzioneri iz kategorije vojni i poljoprivredni.

Desetog novembra sledi isplata za penzionere Republike bivše SFRJ, a svoj novac istog datumai 13. novembra dobijaju penzioneri iz kategorije zaposleni kada se i završava isplata oktobarskih penzija.

Isplata 20.000 pomoći države 30. novembra

Nedavno u Skupštini Srbije ministar finansija Siniša Mali istakao je da će jednokratna pomoć države od 20.000 dinara biti isplaćena penzionerima 30. novembra.

Ova vrsta pomoći države biće isplaćena svim korisnicima penzija i ostalih privremenih naknada kao i invalidima i korisnicima privrmenih naknada PIO Fonda.

Takođe, u januaru 2024. godine, penzije će biti povećane za još 14,6 odsto, a ovde pogledajte kolike će tada biti isplate na račune najstarijih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter