Izvor: HappyBSC
13.06.2022 u 21:41
0

„AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI HAPPY: „Prisustvujemo rađanju nove epohe, nove Rusije!“

Tokom informativne emisije  “AKTUELNOSTI” na kanalu televizije “Happy”  razgovarali smo o najnovijim dešavanjima u vezi sa ratom u Ukrajini, žestokim borbama koje se dešavaju na teritoriji Severodonjecka, ali i sve češćem granatiranju civilnih objekata.

Sagovornici koji su govorili o ovim tematikama od krucijalne važnosti bili su vojno – politički analitičar i predsednik “Centra za geopolitička istraživanja”  – Mića Živojinović i član glavnog odbora pokreta “Dveri” – doktor Andrej Mitić.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Amerika je ubedila Evropu da joj treba NATO“, „Kina zna padne li Rusija, ona je sledeća“

Na samom početku razgovora osvrnuli su se na proteklih 109. dana ratnog stanja, a potom su veoma opsežno izneli mišljenje o tome da li  Moskva otvara put za kompletno preuzimanje Donbasa.

 –  Moskva je već zaokružila prlilazak Donbasu, sad se dešavaju te unutrašnje borbe, drži  ga pod svojom kontrolom. Žalosno je što se dešavaju te unutrašnje borbe, to što pokušavaju ostaci ukrajinske armije, odnosno ostaci nacista i fašista, koji nisu zaustavljeni u svom suludom nastupu. Vrše takozvana streljanja, to nisu više borbe. Žele sebe da predstave kao oslobodioce, ali su zapravo oni ti koji nanose najveće gubitke ukrajinskom narodu, a posebno onima koji su Rusi i  proruski orijentisani u Ukrajini – istakao je politički analitičar Živojinović u svom izlaganju.

 S obzirom na to da se i dalje najžešće bitke vode na istoku Ukrajine, gosti su dočarali svoje viđenje daljih tokova operacija.  

 –  Govori se o 109. danu ove operacije, međutim, treba uzeti u obzir da je ovo jedan proces svetsko – istorijski, koji otvara novi globalni sistem. Prisustvujemo rađanju nove epohe, nove Rusije, ali će se i na području Ukrajine stvarati neke državne formacije koje neće biti u onom obliku u kojem su bile zastupljene do sada. Od agresije na Srbiju i Crnu Goru koja je trajala 78 dana, od strane najmoćnijih Nato zemalja, nikada se nije stvarala nervoza da to mora biti učinjeno do određenog datuma. Rusija redom svoje ciljeve ispunjava, ide u smeru u kojem ta velika sila svojim strateškim zadacima projektuje, tako da sada prisustvujemo rađanju nove konfiguracije na tom terenu, te čitav svet gleda s pažnjom šta se dešava na tom prostoru, s obzirom na to da će se posledice osećati širom sveta – objasnio je doktor Mitić, a potom se Živojinović nadovezao:

– Ukrajina je postala pretpolje odlučujuće bitke, to više nije bojište, nego pretpolje u kojom se sukobljavaju potpuno dva  suprotna sistema vrednosti, dve geopolitičke škole, škola atlantizma i azijatstva. Ništa neće biti kao ranije. Više se ne može ni očekivati da se vratiti na staro. Vidimo da SAD i Evropa u celini već prave neki manevar po dubini, od onog ushićenog nametanja sankcija Rusiji. Ona je jedna od retkih država koja ima nultu tačku “samodovoljnosti”, bogata je zemlja žitaricama, rudama, uranijumom, plemenitim metalima, te može imati kao što rekoh, nultu tačku samodovoljnosti. Ostale zemlje su prinuđene da izlaze na tržite kako bi opstaleistakao je Mića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajinske snage granatirale su prometnu pijacu u centru Donjecka, nakon čega je bilo žrtava, kako poginulih, tako i ranjenih, te je član glavnog odbora “Dveri” prokomentarisao sve češće napade na civilne objekte u Ukraniji.

– Operacija ulazi u svoju kritičnu fazu, postoji vidljiva nervoza kolektivnog zapada, pokušavaju na sve načine da za sebe pronađu izlaznu strategiju, iako se sve vreme govori o izlaznoj strategiji za Rusiju. Siguran sam da ćemo veoma brzo videti drugačiji odnos Evropske unije prema celokupnoj krizi, sam zapad će tražiti način da izađe iz ovog ćorsokaka u koji je sam sebe doveo. Ne mislim samo na energetsku bezbednost, već i na svojevrsnu ekonomsku krizu čije obrise polako vidimo i u samim evropskim društvima, koji se za sada drže pod kontrolom. Svi mehanizmi, kolonijalni, strateški zapada koji su bili prepoznatljivi i u ranijim epohama, posebno na prostoru Balkana sada se vide i ovde, dovedeni do paroksizma, tačke sa koje više nema povratka. Nakon ovoga ni sam zapad neće biti isti. Ovo su poslednji trzaji jednog starog sistema. Rađa se transnacionalna konzervativna konfiguracija, to je trenutak reakcije Evropske unije, Nato -a, privatnih – globalnih struktura, moći aktuelne Američke administracije. Na jesen imamo izbore u Americi, a oni će doneti prvu promenu, ništa neće biti isto – završava Andrej Mitić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter