Izvor:
22.11.2018 u 07:13
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: Ukoliko se ne povuče odluka o carinama može doći do velikog razora u regionu!

Upitan šta ako Pristina ne povuče odluke o carinama, predsednik je Aleksandar Vučić sinoć rekao da ćemo se boriti, zaštiti svoj narod na KIM, a da tu nije rec ni o kakvim ekonomskim merama, već o par ekselans politickim, tačnije – politikantskim merama.

I to je, dodao je, samo jedna, najdrastičnija, razorna mera, razorna po odnose u regionu.

Naveo je da su u Prištini resili da će da se igraju dobrog i loseg policajca, aludirajući na poteze Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija…

– Dakle, Tači će da podnese inicijativu Ustavnom sudu da poništi jednu jedinu stvar koju smo postigli, a to da se suspenduje odluka kojom je društvena i državna imovina vraćena srpskim opštinama i da se sada ponovo oduzme od srpskih opština – naveo je Vučić i dodao da je puno mera koje su doneli, ali najdrasticnija je ta o carinama.

Pomenuo je i da će, recimo, svako ko ne priznaje "genijalne" domete UČK (OVK) ići u zatvor.

– Ipak, sad govorimo samo o jednoj meri, koja je toliko razorna po odnose u regionu da je to neverovatno – ocenio je. Vučić.

Takođe, kako je rekao, neće da govori o zemljama, poput Makedonije, koje su jedva dočekale da se ovo desi, misleći da će sada zauzeli tržiste koje je držala Srbija.

"Ali, to je ono sa cime živimo", primetio je i dodao da moramo da se borimo za svoje interese, za svoj narod.

– I to ćemo da uradimo. A situacija je, što se tiče Srba, i na severu i na jugu Kosova, vrlo teška, i zato radimo na tome da nađemo resenje. Uveren sam da ćemo uspeti – rekao je.

A na pitanje da li je ovo "pucanje u dijalog", odgovorio je da nije, već "mnogo više od toga, mnogo opasnije".

Neko će, dodao je, reći da je to ekonomska mera, ali to je par ekselans politicka mera, jer nijedan ekonomski cilj time ne moze da se ostvari.

Ovo su, zaključio je, politicke mere, s politickim ciljevima, ovo nema veze s ekonomijom

– Tu jednostavno nema ekonomije,nema konkurencije, tu nema ničega, to su najdirektnije političke, politikantske mere – zaključio je Vučić.

Izvor:Tanjug
Foto: Wikipedia/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter