Izvor:
22.11.2018 u 07:05
0

VUČIČ ODRŽAO LEKCIJU O PONAŠANJU: Mi nećemo da zaustavljamo njihove kamione, ni putnička vozila, kao ni promet robe ka KiM!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na jučerašnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost doneta odluka da Srbija ni na koji način ne uzvrati Prištini kontramerama na povećanje taksi na robu iz centralne Srbije, jer Srbija hoće da bude i ostane pouzdan partner svima u svetu, Evropi u regionu.

– Mi nećemo da zaustavljamo njihove kamione, ni putnička vozila, kao ni promet robe ka KiM. Hoćemo da pokažemo razliku između odgovornog i ozbiljnog ponašaja i neodgovornog ponašanja – rekao je Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Svi su dobili zadatke za ovu situaciju, obavestićemo međunarodne faktore o potezu Prištine, a zaštitićemo Srbe na Kosovu i Metohiji, sumirao je predsednik Vučić odluke donete na Savetu za nacionalnu bezbednost.

– Da vidimo na koji način možemo da pomognemo i prebrodimo ovu tešku krizu", Dogovorili smo da svi nasi organi budu u pripravnosti da reaguju na sumanute poteze prištinskih vlasti – rekao je Vučić.

Srbija će se poneti odgovorno, i na taj način pokazati razliku između ozbiljnih i odgovornih poteza i poteza koje vuče Priština.

– Govoriti o ovome u 21. veku, posebno u regionu u kojem lečite druge rane, a garant za sve to jeste slobodan protok ljudi, roba, kapitala i usluga, i da na sve to donesete ovakvu odluku nije civilizacijski čin. Iznenadio nas je – rekao je Vučić u obraćanju naciji.

On je najavio da će danas imati sastanak s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u Klubu poslanika u 13 časova.

Za Srbiju je, kaže, odluka Prištine bila neočekivana, jer je u toku dana postojala informacija da se priprema ublažavanje taksi i da Priština priprema izlaznu strategiju da ukine loše odluke, ali su uprkos takvim najavama doneli drugačije odluke.

Odluka Prištine nije ni racionalna, a ni razumna odluka, dodao je predsednik.

– Ne možemo da računamo ni na kakve racionalne odluke i racionalno ponašanje(Prištine). U skladu s tim, imamo zabrinutost, ali i delimičan strah, jer brinemo za mir. Mi ćemo morati da preuzimamo i raznovrsne mere da bismo svet upoznali sa onim što Priština čini, ali i da vidimo kako da pomognemo svom narodu – reka je Vučić.

On je rekao da je danas imao više važnih razgovora na sednici Saveza za nacionalnu bezbednost i da je svako dobio zadatke.

Vlada Srbije će se, kaže, obratiti svim vladama članicama Saveta bezbednosti UN i EU i navesti činjenicu u vezi sa kršenjem Cefte i ŠP.

– To će biti posao za vladu i premijerku. Različite institucije poput PKS radiće svoj posao zajedno s kompanijama koje su izvozile robu na KIM, da vidimo kako da prebordimo krizu – rekao je Vučić i dodao da među tim kompanijama ima stranih poput "Henkela" i "Koka Kole".

– Dogovorili smo da svi nadležni organi budu u punoj pripavnosti za slucaj bilo kakvog iracionalnog i sumanotug ponašanja prištinskih organa vlasti i svi su dobili zadatke i u skladu sa tim preduzeće mere – rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@SputnikInt

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter