Izvor: Kosovo Online
12.10.2023 u 11:12
1

ALJBIN KURTI PONOVO INSINUIRA: „Sve veći rizik od novih insceniranih napada iz Srbije, Srbi se spremaju se za osvetu“

Kosovski premijer Aljbin Kurti upozorio je da su bezbednosne institucije na Kosovu ustanovile sve veći rizik od insceniranih napada grupa "srpskih struktura" koje, kako navodi, okrivljuju policiju i predstavljaju je kao silu ugnjetavanja na kosovske Srbe

Kurti je na sednici Vlade Kosova rekao da Srbija nikada po metodama i delovanju nije bila sličnija režimu Slobodana Miloševića.

NAJSTARIJE ARHEOLOŠKO NALAZIŠTE: Ana Brnabić“ Dan kada smo zaustavlii propadanje lokaliteta Vinča“

„Bezbednosne institucije su nedavno istražile rastući rizik od insceniranih nasilnih napada grupa srpskih struktura na Kosovu. Njihov glavni cilj je da okrive kosovsku policiju i predstave je kao silu ugnjetavanja kosovskih Srba. Da bi to postigli, neće birati način. Podrška koju je teroristička grupa dobila od Srbije, s jedne strane tretirajući ih kao heroje, a s druge strane intenziviranjem aktivnosti vojske na granici sa Kosovom, samo ih je ohrabrila“, naveo je Kurti.

Kako je dodao, hteli su da „preko paravojnih organizacija promene realnost na terenu, ali nisu uspeli“.

„Pokušali su da zloupotrebe manastir Banjska, ali nisu uspeli, a sada kriminalne formacije koje sponzoriše Srbija u svom destabilizujućem scenariju, najverovatnije će zloupotrebljavati etničke razlike u političke svrhe. Prošle nedelje se navršilo 23 godine od svrgavanja Miloševića, a 23 godine kasnije, nikada do sada Miloševićeva Srbija nije imala ovu moć u Srbiji, u pogledu na svet, metodama, ponašanju i delovanju“, rekao je Kurti.

Oslobađanje Milana Radoičića za manje od 24 sata, smatra Kurti, dokaz je i signal potencijala za pregrupisavanje i osvetu,

Dokument pred očima sveta o umešanosti najmanje četiri sloja srpske države, počev od Predsedništva, obaveštajnih službi, Ministarstva odbrane i vojske, u inspiraciji, pripremi i snabdevanju u učešću u terorističkom napadu u selu Banjska, dodatni su motivi za druge destabilizujuće scenarije“, rekao je Kurti i pozvao Srbe na Kosovu da budu „pažljivi i uzdržani od akata zlonamernog nasilja“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ALJBIN KURTI PONOVO INSINUIRA: „Sve veći rizik od novih insceniranih napada iz Srbije, Srbi se spremaju se za osvetu“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter