Izvor: happybsc
22.01.2024 u 13:15
1

ANA BRNABIĆ ZA HAPPYTV: Na novoj Vladi je da li će projekat Rio Tinto ponovo biti pokrenut

Predsednica vlade Srbije u tehničkom mandatu, gostujući u našem jutarnjem programu Dobro jutro Srbijo govorila je ponovnom pokretanju projekta Rino Tinto i naglasila da je to na budućpk vladi Srbije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je projekat Rio Tinta i kopanja litijuma u Srbiji zaustavljen, ali da je na novoj Vladi sada da li će opet biti pokrenut.

EVO KO JE KRIV ZA HAOS NA AERODROMU: Oglasio se ministar Vesić – „Očekujem

Ona je istakla da ona podržava taj projekat, zato što veruje da može da doprinese razvoju Zapadne Srbije, a da je zaustavljen ne zbog toga što je mislila da je loš, već zato što nije htela da, kako je rekla, dozvoli političke igre koje su se tada vodile, a koje su bile usmerene protiv Aleksandra Vučića.

Ona je prokomentarisala izjave opozicije da je Aleksandar Vučić hteo u subotu da predstavi ponovno pokretanje tog projekta i dodala da je predsednik tada rekao da on o tome ne odlučuje i da je to na Vladi.

Brnabić je naglasila da ništa nije bilo tajno vezano za projekat i da su svi znali kada je imala sastanke u Londonu.

„Na budućoj Vladi je da odluči da ili ne. Nadam da ćemo imati dovoljno razumevanja za projekat“, dodala je ona.

Govoreći o programu „Skok u budućnost – Srbija 2027“ Brnabić je rekla da je to program o pobedničkoj Srbiji, u kojoj mladi ostaju, ali u koju se ljudi vraćaju iz inostranstva, jer žele da žive i rade u zemlji koja ima viziju za budućnost.

Brnabić je zahvalila ljudima koji su iz svojih krajeva slali video poruke o tome šta se u njihom mestu radi i dodala da Srbija ima još veći potencijal, kao i sam narod i svako od nas pojedinačno.

„Srbija je 2027. godine domaćin međunarodne spcijalizovane izložbe EXPO2027, i tada ćemo pokazati novo lice Srbije i šta smo za 15 godina uradili“, rekla je premijerka.

Ona se osvrnula i na drugu temu, koja je bila predstavljena u subotu, a to je modernizacija Srbije i istakla da su projekti već pokrenuti.

„Radovi na BIO4 Kampusu su počeli krajem decembra, a projekat je vredan 450 miliona evra, zatim imamo novu fazu radova na Naučno- tehnološkim parkovima u Kruševcu, Čačku i Nišu i završeni su tenderi i očekujem da postavimo kamen temeljac za njih u februaru. BIO4 Kampus biće završen decembra 2026. godine, a naučno-tehnološki parkovi 2025. godine“, rekla je ona.

Podsetila je da Srbija ima i superkompjuter za razvoj veštačke inteligencije i da je to najveći izazov sa kojima se danas svet susreće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ANA BRNABIĆ ZA HAPPYTV: Na novoj Vladi je da li će projekat Rio Tinto ponovo biti pokrenut”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter