Izvor: TANJUG
22.02.2024 u 07:45
0

BEOGRAD SE TIME NE BAVI: Miloš Vučević- „Postoji pritisak na Beograd i predsednika Aleksandra Vučića da „disciplinuje“ Banjaluku i predsednika Milorada Dodika“

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da Srbija vodi računa o opstanku Republike Srpske, ali je istakao da Beograd poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. On je u intervjuu  rekao da postoji pritisak na Beograd i predsednika Aleksandra Vučića da „disciplinuje“ Banjaluku i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

PRVI SMO PO STOPI RASTA PRIHODA: Vučić – Kod nas stranci dolaze sa idejom da

Vučević je istakao da Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu kao susednu prijateljsku državu, sastavljenu od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda. „Sve što isključuje jedan narod i jedan entitet, sve što se nameće nije dobro za BiH“, rekao je Vučević.

Dodao je da Beograd, „za razliku od nekih političkih struktura u Sarajevu“, vrlo jasno kaže da poštuje teritorijalni integritet BiH. „Međutim, politička elita u Sarajevu ne poštuju baš teritorijalni integritet Srbije. Nego ne može to da formalno sprovede zbog Republike Srpske i srpskog naroda u BiH po pitanju Kosova i Metohije“, naveo je Vučević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter