Izvor: informer
22.02.2024 u 08:10
0

JEDNA VARNICA JE POTREBNA DA SITUACIJA NA KOSOVU PLANE: Oglasio se šef Euleksa… Predviđanja nisu dobra

Šef Euleksa Pjetro Barbano izjavio je da je situacija na Kosovu i Metohiji mirna, ali još uvek krhka.

– Videli smo da situacija može vrlo lako da se pogorša, kao što se, nažalost, dogodilo tokom septembra, sa ozbiljnim napadom u Banjskoj, rekao je Barbano

Dodao je da Euleks nema mandat da sprovodi istragu o incidentu u Banjskoj, rekavši da je to pitanje u nadležnosti prištinskih institucija.

Istakao je da je Euleks preuzeo „proaktivnu ulogu u sprovođenju izviđačkih patrola kako bi uverio stanovništvo u međunarodno prisustvo na terenu“.

– Takođe smo stvorili kapacitete za praćenje aktivnosti koje sprovodi kosovska policija preko naših viših policijskih savetnika i savetnika koji se nalaze na severu, koji sarađuju sa kosovskom policijom. Spremni smo za svaki eventualni zahtev u cilju obezbeđivanja javnog reda i bezbednosti, ali takav zahtev policija do sada nikada nije uputila, rekao je Barbano.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter