Izvor: BSC Happy
22.02.2024 u 09:40
2

UPRKOS TOME ŠTO NAM SE JERKOVIĆ SAM JAVIO, MI ČEKAMO NESTOROVIĆA, JER ON IMA LEGITIMET: ŠAPIĆ za HAPPY TV o formiranju vlasti u Beogradu – Očekuje da GLAVNI GRAD NEĆE STATI!

Vlast u Beogradu čeka na formiranje, nakon dvoumljenja mešetara i onih čiji je interes da se Srbija i Beograd bace na kolena. Predsednik privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić nedeljama je nakon izbora apelovao da prestonici treba srpska, patriotska i suverena vlast, na šta do sada nije bilo sluha u redovima van Srpske napredne stranke, te će nam on kao gost najgledanijeg jutra u Srbiji govoriti o trenutnoj situaciji u Beogradu i potencijalnom formiranju vlasti u glavnom gradu.

Aleksandar Šapić je rekao da je uprkos pritiscima i velikoj izlaznosti, Srpska napredna stranka bila najbolja do sada na beogradskim izborima.

Dobili smo jednog odbornika više, izlaznost je bila nezapamćena u Beogradu – nominalno smo dobili najveći broj glasova. Valjda je logično kada doživiš poraz na izborima, a najavljivali ste od 2022. godine pobedu da budete ljuti. Narativ opozicioni je bio da oni pobeđuju u Beogradu. Mi smo neko ko vlada Beogradom, a nisu građani za nas, pa su se udružili – tako su oni govorili. Svašta se tu dešavalo, oni su predsedniku Vučiću tražili, pa povlačili zahtev za izbore. On je rekao, ukoliko želite izbore biće ih. Oni su, kada su raspisani izbori, već proglasili pobedu. Onda su se izbori desili. Izlaznost je bila izuzetno velika, a kada je preko 50 odsto to se smatra gotovom stvari. Kada smo se obratili iz našeg štaba i tada su se podsmevali. Kada se ispostavilo da su zapisnici sa biračkih mesta stigli potpisani i od njihovih predstavnika – tada su zaćutali. Izborni proces se suštinski završava na izbornom mestu. Kada su se suočili sa tim, onda su billi Bosanci, pa Makedonci, pa fantomi. Spominju biračke spiskove, prebačene glasove, povećan je broj ljudi za samo 13.000, plus su imali uvid u biračke spiskove. Pokušavaju da dovedu u pitanje izborni proces – ističe Šapić.

O razgovorima sa pokretom Mi – glas iz naroda, on navodi da je Nestorović legitimno izabran i da za razliku od Srbije protiv nasilja, on nije neko ko se bori protiv svoje države.

– Nestorović je doneo na svoje ime najveći broj glasova. Kada nas otpužite za kupovinu glasova, osećate se teško. Bez obzira na sve, Nestorović je legitiman. Mi smo smatrali da, ukoliko on ne želi da sa nama podeli odgovornost, nećemo stvarati većinu. Jerković je bio spreman da razgovara, ali mi nismo tek tako to hteli i time smo podigli lestvicu legitimiteta. Ako imate zeleno-levi front koji je za nezavisno Kosovo, ako imate Mariniku Tepić koja govori o srpskim genocidima, ako imate njihov jedinstven stav o uvođenju sankcija Rusiji – zato sa njima nema razgovora, dok smatramo da Nestorović nije antidržanog stava – rekao je Šapić.

Šapić je upitao kada se to desio prelomni trenutak da niko ne sme da pređe na drugu stranu i da li su takvi potezi bili isključivo dozvoljeni u vreme bivšeg režima zarad bivšeg režima.

– Oni pričaju o legitimitetu; Dragan Đilas nikada ne bi postao gradonačelnik da nije bilo SPS-a, a nas optužuju. Zašto su uzeli Čovića, Dušana Mihailovića pred Peti oktobar? Kada se desio prelomni momenat da niko ne sme da pređe na drugu stranu? Kako je u Nemačkoj stvorena crveno-crna koalicija? Jerković se nama javio i rekao da želi da razgovara, ali zbog legitimeta, želje da promenimo Beograd u narednim godinama, mi smo se ipak odlučili da ostajemo pri tome da čekamo Nestorovića. Mislim da gubimo dragoceno vreme. Duboko verujemo u dobar rezultat. Očekujem srpsku vlast, ne kvazijugoslovensku – istakao je on, pa dodao: „Beograd je grad otvorenih ruku, ali isto tako hajde da završimo sa kvazijugoslovenskim pričama. Hoćemo li da vodimo računa o sebi ili ćemo da čekamo šta će da nam nametnu iz Zagreba i Sarajeva. Hajde da se više ne sramimo da kažemo da smo Srbi. Da li je neko iz Hrvatske imao problem u Beogradu? Je l’ nekome ovde zabranjeno da peva ili bilo šta. Mi nismo šovinisti i niko više ne može da nam zabrani da volimo svoju zemlju i svoj grad. Zamerili su mi da se obračunavam sa LGBT populacijom. Pa to nije tačno, ja sam uradio da se sve njihove manifestacije dese. Tražili su da stoji srpska zastava i njihova zastava na Skupštini grada – nisam mogao to da dozvolim“.

U slučaju ponovnih izbora, Šapić je imao samo jednu poruku.

– Mi ćemo pokazati veliki nivo odgovornosti i svesti. Ako treba da idemo na nove izbore, ići ćemo. Mislim da nam ne treba dodatni sukob među nama, nego da se pripremimo za ono što nas čeka i da nađemo najbolju poziciju za nas pod ovim Suncem – zaključio je Šapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “UPRKOS TOME ŠTO NAM SE JERKOVIĆ SAM JAVIO, MI ČEKAMO NESTOROVIĆA, JER ON IMA LEGITIMET: ŠAPIĆ za HAPPY TV o formiranju vlasti u Beogradu – Očekuje da GLAVNI GRAD NEĆE STATI!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter