Izvor: Kosovo online
28.11.2023 u 21:35
0

„BEZBEDNOST NA BALKANU VISI O KONCU“: Berlin šalje još 150 vojnika

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok istakla je danas u Briselu da Berlin doprinosi jačanju zajedničke bezbednosti slanjem dodatnih 150 vojnika u Kfor.

„Nato i EU tesno sarađuju na Balkanu. Doprinose bezbednosti kroz misiju Althea u Bosni i Hercegovini i Kfor na Kosovu. Nemačka osnažuje zajedničku bezbednost time što će za Kforu staviti na raspolaganje 150 vojnika“, naglasila je ona u izjavi norinarima posle sastanka šefova diplomatije Nato.

Na društvenoj mreži „X“ ona je ukazala da na Zapadnom Balkanu mir često „visi o koncu“ i da posvećenost Nato i EU u tom regionu idu ruku pod ruku.

„Nemačka će doprineti Kforu sa dodatnim vojnicima“, navodi se u objavi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter