Izvor: Tanjug
28.11.2023 u 21:11
0

„VUČIĆ NAM DAJE SNAGU“: Martinović podsetio šta je sve predsednik uradio

Martinović je pohvalio agilno rukovodstvo Brusa, te naglasio da je u protekle tri godine u ovoj teritorijalno razgranatoj opštini, sa velikim brojem naseljenih mesta, urađeno mnogo toga. Između ostalog, rehabilitovano je više od 42 kilometra lokalnih puteva.

„Zahvaljujući dobroj saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i opštine Brus, koja je iz relativno malog budžeta uspela da odvoji 7 miliona dinara za kilometar i po puta, zaseok Đorđevića u selu Vlajkovci je asfaltiran. Pre svega, za meštane ovde je to od izuzetnog značaja“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prilikom obilaska ovog novoasfaltiranog dela puta u Vlajkovcima, za koji je iz ovogodišnjeg budžetskog fonda MDULS-a izdvojeno 10 miliona dinara.

On je dodao da će preostali deo puta biti asfaltiran već na proleće, odnosno čim to vremenske prilike budu dozvolile.

Martinović je pohvalio agilno rukovodstvo Brusa, te naglasio da je u protekle tri godine u ovoj teritorijalno razgranatoj opštini, sa velikim brojem naseljenih mesta, urađeno mnogo toga. Između ostalog, rehabilitovano je više od 42 kilometra lokalnih puteva. Ipak, kako kaže, Brus spada u kategoriju jedinica lokalne samouprave koje bez aktivne pomoći države ne mogu same da reše izazove sa kojima se suočavaju.

„Vlada Srbije i, naravno, predsednik Republike Aleksandar Vučić koji nam svima daje snagu i podršku, a koji je i pokrenuo mnoge važne projekte, pa i u ovom delu Srbije, udruženi sa opštinom, učiniće sve da se Brus nadalje razvija. Ova opština se nalazi podno Kopaonika i ima ogroman turistički potencijal. Država će uložiti dodatni trud i napor da deci ovde, kao i deci na teritoriji cele Srbije, omogući i očuva dobre uslove za život, kako bi ostali u svojim rodnim krajevima.  Na nama je da uradimo sve što je do nas da bismo njima osigurali lepšu i bolju budućnost“, naglasio je Martinović.

Ministar je tokom današnje posete Brusu opštinskoj upravi donirao 20 laptop računara kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave, a obišao je i gazdinstvo Petrović u selu Igroš koje se bavi uzgojem i preradom voća.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter