Izvor: Kurir
18.04.2022 u 10:32
0

Britanci obučavaju ALBANCE iz Prištine za novo oružje u Ukrajini? London šalje ZASTRAŠUJUĆU šalju PORUKU Srbiji ZA KOSOVO

Prvi kontigent od 50 komada lakog protivtenkovskog naoružanja isporučen je juče iz Velike Britanije u Prištinu.

Cena jednog borbenog kompleta navodno iznosi oko 40.000 evra, što je nešto manje od tržišne vrednosti. Britanci će u narednim mesecima Prištini isporučiti i najmanje 20 lakih protiv-tenkovskih sistema „džavelin“, a ugovorena je i besplatna obuka pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga za korišćenje ovog naoružanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Potpukovnik KOS-a u penziji naveo je da Britanci šalju Srbiji poruku naoružavanjem Albanaca na KiM.

PRIŠTINA JE UPRAVO DOBILA ZASTRAŠUJUĆI ŠAMAR IZ LONDONA! Britanija neće više da toleriše LAŽNU DRŽAVU Kosovo, ambasador je sve otkrio

– Oni su jednostrani i pristrasni i da su obični plaćenici. Rezolucija 1244 i dalje je na sceni i može da je suspenduje samo onaj koji ju je doneo. A tako nešto nije urađeno, niti će biti. Sve ovo što se radi na KiM je protivzakonito. Upravo ove države koje pozivaju na zakon, najviše ga krše – istakao je Karan i dodao:

– Suština je u sklopu hibridnog rata koji se vodi protiv Srbije. I ranije smo imali pritiske da sve nešto deluje sa strane oružja. Ovo je sada konkretna priprema za rat, nije više pretnja. Ovo je poruka, isto oružje koje šalju za Ukrajinu, šalju i Albancima na Kosovu. Nije naivna stvar, sećam se pred ratove koji su razbili Jugoslaviju kako su paravojnim hrvatskim jedinicama dostavili oklopno vozilo „Armbrust“ , koje je nanelo velike štete oklopnim jedinicama JNA – istakao je Karan.

On je naveo da sada neko proučava naše naoružanje i kako da mu nanese štetu.

– Isto sada neko proučava šta je to potrebno da se nanese velika šteta vojsci Srbije. Niko ne može da zauzme sever Kosova, a da to Srbija mirno gleda. Priprema se jedna provokacija, priprema se nova akcija na Kosovu. Ovo oružje je opasno, jer se u Ukrajini pokazalo kao veoma efikasno. Ne mogu da dokažem, ali ova obuka koju Britanci vrše sa Albancima za korišćenje novog oružja ne odvija se na KiM, već u Ukrajini. I sam Aljbin Kurti je govorio da će poslati ljude u Ukrajinu, a ja verujem da su već tamo, jedna grupa koja se obučava u ratnim uslovima i koja će ta znanja preneti na Kosovo – istakao je Ljuban Karan.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter