Izvor: Kurir
04.03.2024 u 08:25
0

DANAS NASTAVAK KONSULTACIJA O MANDATARU: Predsednik Vučić razgovara s predstavnicima lista SPS i SNS

Na Andrićevom vencu nastavljaju se konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade.

Na Andrićevom vencu nastavljaju se konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na konsultacije predstavnike liste „Ivica Dačić – Premijer Srbije“ i liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Konsultacije sa predstavnicima liste „Ivica Dačić – Premijer Srbije“ najavljene su za 10 časova, a sa predstavnicima liste „Srbija ne sme da stane“ u 12.30 časova, najavljeno je iz Pres službe predsednika Republike.

Predsednik Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ i „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“.

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini“.

Vučić je 1. marta imao konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade s predstavnicima izborne liste ”Mi – glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović”.

Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ najavili su da se neće ići na konsultacije o mandataru.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izbornih lista koje su prešle cenzus i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter