Izvor: BSC Happy
04.03.2024 u 09:58
0

ANA BRNABIĆ ZA HAPPY TV: O tome ko će biti na vlasti u Srbiji ODLUČIVAĆE GRAĐANI, a ne neko iz INOSTRANSTVA

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, govoreći o datumu kad bi mogli da budu održani novi beogradski izbori, da očekuje da će oni biti raspisani u narednih sedam, osam dana, nakon što se izabere predsednik Skupštine Republike Srbije, koji treba da raspiše izbore.

Premijerka Srbije je gostujujući u jutranjem programu HappyTV „Dobro Jutro Srbijo“, istakla da će o vlasti u Srbiji odlučivati niko sem građana. Ona je podvukla i to da se Srbija trenutno nalazi pod velikim pritiscima.

– Ogromni su pritsci na Srbiju i jedini uslov je da Republika Srbija prizna nezavosnost Kosova, uvede sankcije Rusiji i da se distancira od Kine. Da bi se sve to uradila potreban je marionetski režim. Kakao je rekao predsednik, režim koji će na svaki poziv, e-mail, ili faks odgovoriti „DA gazde“ i to sve u potpunosti sprovesti. Upravo na njegovo izlaganje juče sa našeg skupa gradskog odbora SNS-a, koji smi imali kao prvi događaj kojim smo krenuli u novu kampanju za beogradske izbore, u svim regionalnim antisrpskim medijima su ga napali da je on Hitler, diktator i sve ono što uobičajeno pričaju kada im se ne sviđa istina koju on kaže. O tome ko će biti na vlasti u Srbiji, odlučivaće građani Srbije, a ne neko iz inostranstva – istakla je ona.

Ona je ponovila  da će kampanja opozicije i civilnog društva koje podržava opoziciju biti fokusirana na to da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne može da pozajmi svoje ime ili lik nekoj od lista i istakla da takvi zahtevi ne postoje nigde u svetu.

– Nikada u istoriji politike nije viđeno da vama neka opozicija tako nešto radi. Pošto nikako ne mogu da pobede Vučiča, jedini način u borbi protiv njega je da ga diskvalifikujete ili zabranite. Pa sad idemo i korak dalje, kako je rekla Marinika Tepić „On ne sme da bude na nacionalnim televizijama“. Jednostavno po njihovom ljudi Vučića ne bi smeli da vide, niti da čuju.  Zamislite, to je takva trka da su uvek oni drugi, jer je Aleksandar Vučić uvek prvi, i tako će biti uvek biti – rekla je premijerka ističući da postoji velika sličnost između Kurtijevih i „Šolakovih medija“

– Vi možete da podvučete znak jednakosti između Kurtijevih medija, islamističkih medija u BiH i Šolakovoh medija. Potpuno isto pričaju. To je taj prepoznatljiv narativ o Aleksandru Vučiću, zbog čega on mora da se skloni. Sve to da bi Srbija postala ta zemlja koja kada dobijete e-mail iz inostranstva mora da kaže „da gazde“. Juče je tokom skupa Aleksandar Vučić rekao jednu jasnu stvar, ako mi uradimo sve što oni kažu, da moramo da se distanciramo od Kine, uvedemo sankcije Rusiji, ćutite o kršenju ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohije, postavlja se pitanje šta će vam onda država, vi onda nemate državu. E, zato oni hoće da sklone Vućića, ali ja kažem sada potpuno jasno da to neće moći- rekla je Brnabić.

Ona je prokomentarisala i činjenicu da opozicija ponavljanje izbora u Beogradu definiše kao Vučičev poraz.

– To je najbolji dokaz da oni znaju da nijedan jedini glas mi nismo ukrali, da oni znaju da smi mi na tim izborima pobedili čisto. Mi imamo matematički većinu. Mi nikada nećemo biti kao Đilas i kao DS kojoj je samo bilo napabirči jedan glas, bez ikakovog legitimiteta. Oni znaju da su te izbore izgubili- rekla je ona.

Premijerka Srbije rekla je i da ime predsednika Srbije predstavlja simbol samoslatne i slobodarske politike Srbije.

-Mi smo juče na skupu jasno zamolili predsednika Srbije Aleksandra Vučića,  jer se mi njega ne stidimo, već se ponosimo, mi želimo da ukoliko on želi da nam pozajmi njegovo ime, i s najvećim ponosom ćeo ga koristiti kao simbol politike koju mi vodimo, simbol samostalne, slobodraske Srbije, u kojoj narod odlučuje, na fer slobodnim i demokratskim izborima, a ne Šider, Šenah i ostali iz inostranstva. Mi to ne želimo, ali oni ako žele prvi put da budu fer, njihova lista treba da ponese ime Šider ili Šenah i to je to, bez šale-dodala je Brnabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter