Izvor: Tanjug
10.03.2023 u 17:29
0

MINISTAR ĐERLEK I AMBASADOR MOHAMED AMIN BELHAŽ: Srbija i Maroko imaju snažne veze i dugu tradiciju dobrih međusobnih odnosa

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamedom Amin Belhažom, i ocenio je da dve zemlje imaju snažne veze i dugu tradiciju međusobnih odnosa kao dobru osnovu za unapređenje saradnje.

-S obzirom na komplementarnost naših ekonomija, neophodno je iskoristiti sve raspoložive potencijale i mogućnosti za trgovinsku saradnju i investicije dve države- ocenio je Đerlek.

PETAR PETKOVIĆ PORUČIO: „Vučić je pročitao Kurtija kao otvorenu knjigu – Beograd zna s kim ima posla“

Imajući u vidu da Kraljevina Maroko obuhvata čak 12 regiona i poseduje ogromno znanje u njihovom ujednačenom razvoju, on je rekao da je Srbija spremna da uči i razvija svoje ideje na pozitivnim iskustvima u ovoj oblasti i vodi kohezionu politiku, uzimajući primere najbolje prakse, navodi se u saopštenju.

Ministar Đerlek je naveo je da je za Srbiju izuzetno značajna saradnja u oblasti zelene energije, s obzirom na činjenicu da je Maroko zemlja sa velikim kapacitetima u proizvodnji i korišćenju solarne energije.

ANA BRNABIĆ NAJAVILA VAŽNU REFORMU ZA SRBIJU: Digitalizacija zdravstva i uvođenje eKartona

Ambasador Belhaž ocenio je da je za ekonomiju svake zemlje presudan ujednačen i ravnomeran razvoj svih regionalnih ekonomija, zbog čega je neophodno napraviti temeljnu analizu regionalnih prednosti i nedostataka.

Navodeći da dve zemlje i dalje nisu iskoristile sve raspoložive kapacitete za unapređenje saradnje u obostranom interesu, Belhaž je istakao da su veliki potencijali u oblastima ekonomije, poljoprivrede i automobilske industrije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter