Izvor: HappyBSC/Tanjug
09.06.2022 u 22:44
0

DRITAN ABAZOVIĆ OTVORENO O RATNOM STANJU: „Imamo preko 10 hiljada ukrajinskih izbeglica u Crnoj Gori“!

Sloboda i demokratski principi nemaju cenu, ne gledamo samo ekonomsku stranu kada je reč o sankcijama Rusiji, kazao je danas predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u intervju Si-En-Enu (CNN).

On je kazao da Vlada na sve načine pokušava da pomogne Ukrajini u ratu sa Rusijom te da je rešenje u dijalogu dve strane.

– Podržavamo NATO i EU saveznike, snažno smo protiv agresije Rusije na Ukrajinu –  poručio je crnogorski premijer.

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY: „Čitava prljava igra raskrinkava, Zelenski je dugo mogao da prodaje priču i svojoj i zapadnoj javnosti“!


Istakao je i da je Vlada uradila mnogo za ukrajinski narod.

– Imamo preko 10 hiljada ukrajinskih izbeglica u Crnoj Gori, što je dva odsto naše populacije. Svi se osećaju dobro, bez problema borave u našoj zemlji. Nadam se da ova situacije neće biti dugo ovakva i da će racionalne politike imati mogućnost da okončaju taj rat. Ovo što se dešava je prava šteta za ljudski rod, da u 21. veku imamo ovakvu vrstu agresije – rekao je Abazović, prenosi RTCG.

On je podsetio da je danas razgovarao sa predsednikom Ukrajine Volodimirim Zelenskim i da je crnogorska Vlada izdvojila novi paket pomoći za Ukrajinu.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Abazović je pozvao sve da pomognu, ali je istakao da je na kraju jedina mogućnost da se sedne za sto i kroz dijalog nađe rešenje.

Na konstataciju da je crnogorska ekonomija bila visoko zavisna od turista iz Ukrajine, Rusije i Bjelorusije, Abazović je rekao da je aktuelna kriza teško pala svakoj državi.

– Biće teško u ekonomskom smislu. Ruski građani čine 20 odsto od ukupnog broja turista koji posete Crnu Goru, što ove godine, zbog uvođenja sankcije, neće biti slučaj –  naveo je Abazović.

Poručio je da će Crna Gora ipak ostati dosledna kada je reč o sankcijama Rusiji.

– Sloboda i demokratski principi nemaju cenu. Ne gledamo samo ekonomsku stranu, veoma smo jasni kada su sankcije u pitanju i sada otvaramo nova tržišta. Promovišemo se na novim destinacijama u Evropi, ali i na Bliskom istoku i u drugim delovima sveta –  naveo je premijer Crne Gore.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter