Izvor: HappyBSC
10.10.2022 u 22:14
0

EMISIJA „ĆIRILICA“ OBARA SVE REKORDE GLEDANOSTI: Žustra debata Ivkovića i Parivodića podelila Srbiju, nekadašnja Juga napravila „kolaps“!

U večerašnjoj emisiji “Ćirilica” gostovali su je prof. doktor Branislav Ivković – bivši političar i predavač na Građevinskom fakultetu u Beogradu, kao i advokat i političar Milan Parivodić, koji su na veoma iznenađujuć i intrigantan način okupirali publiku „žustrom debatom“, a tokom javnog istupanja na Hepi televiziji veoma dalekosežno su dočarali svoj sud o tome kako je nekadašnja Jugoslavija funkcionisala, koliko su Titova strategija i odnosi sa svetskim silama uticali na privredu i političku situaciju koja i nakon nemeljive vremenske distance nailazi na oprečna mišljenja i percipiranje istorijskih dešavanja.

 POČELA JE „ĆIRILICA“ Novinar Milomir Marić razgovara sa našim fenomenalnim gostima na temu: „Šta dobijamo za sankcije Rusiji“

– Ova zemlja je rasturana još od vremena kada je Aleksandar Ranković izbačen iz patrije 1966. godine , kada su Stevana Krajačića agenti CIE smotali da se donese ustav koji je rasturio Jugoslaviju. Mi smo u toj Jugoslaviji živeli mnogo dobro! Ta Jugoslava je imala fabrike svuda, svi su sarađivali, imali smo odličnu industriju, odličan obrazovni sistem, kompletnu socijalnu zaštitu, bili smo trn u oku. Jedan tada komunistički režim je davao rezultat. Tito je vodio nesvrstani pokret. Oni su nas namenski rasturali, kao što su rasturili Libiju, Irak. Sad se u Jemenu tuku. Hegemoni su naučeni da vladaju svetom, da zapošljavaju svoju vojnu industriju, mi smo unazađeni deset godina jer je taj neko odlučio da uđe u rat – rekao je u dahu gospodin Ivković, na čije konstatacije je dao sud i voditelj Milomir Marić ističući da se sa ove distance mi tih vremena sećamo zbog evociranja uspomena na svoju mladost, a ne zbog tako lagodnog i bajkovitog života, na šta je imao jasan stav i Milan Parovodić, ali uz nešto „efektniji ton i afekat.“ 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Profesore, vaša teza je da su nas iz pakosti rasturili? – upitao je Parivodić veoma pažljivo i rekao da je po njegovom mišljenju ta teza pomalo detinjasta, dok je Ivković uzvratio:  „Ne, iz koristi!“. „U čemu je korist?“ – nastavila se debata koje je polako kulminirala.

– Korist je u tome da oni moraju da proizvode ratove, da bi njihova industrija mogla da proizvodi naoružanje i prodaje ga po svetu, to je prva stavka, najveće zarade su imali oni. Tadašnja Jugoslavija je bila četvrta u rangu po prodaji naoružanja u svetu, i to im je smetalo – dočarao je, te je potom usledilo veoma konstruktivno pitanje Parivodića –  koje je otvorilo nova poglavlja ove neisrcpne tematike. 

– Zašto je gospodin Bejker 1991. godine došao u Beograd i zbog čega su nudili pristupanje Evropskoj uniji? – suptilno je prekinuo je izlaganje, dok je Branislav nastavio misao u dobro poznatom maniru.

– Bejker je došao u Beograd i rekao „Sredite Sloveniju!“. Amerika je podržavala Slobodana tada, naše su bile pogrešne odluke. Ona je tada različito postupala od Engleske. I danas je naša nada u stavu Amerike koja nas pre svega bolje razume nego Engleska i delom sadašnja Nemačka. Oni su imali interes na prostoru Kosova i Metohije, gde se nalaze ogromne količine uglja, sto pedeset godina Srbiji ne bi ništa od energenata trebalo – ova konstatacija je Parivodića navela da napravi digresiju pitanjem zbog čega oni to danas ne kopaju – kada su „oteli Kosovo“, s obzirom na to da pobija tezu koju je izneo veoma uverljivo.

 Tematika je nastavljena u smeru kojom je i započeta razmena uverenja, a tiče se statusa Jugoslavije prema velesilama.

– Jugoslavija je bankrotirala 1983. godine, blokirani su računi širom sveta, oduzimali su brodove, avione su na aerodromima blokirali. Jugoslavija postaje nelikvidna, Titova privreda nikada nije funkcionisala, išla je iz krize u krizu. Titova privreda je fukcionisala samo onda kada je bila okrenuta Americi koje je bila generator – rekao je uverljivo Milan, dok se gospodin Ivković i dalje vodio svojim krilaticama koje su se kosile sa onim koje je Parivodić ove večeri plasirao širokom auditorijumu Hepi televizije.  

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter