Izvor: Happy BSC
10.10.2022 u 22:23
0

NIKOLA VRZIĆ U „ĆIRILICI“: Napad na Krimski most nije vojni uspeh Ukrajine, već teroristički akt!

U večerašnjoj emisiji “Ćirilica” gostovao je novinar i voditelj Nikola Vrzić koji je istakao da je napad na Krimski most, nešto što se nadovezuje na ubistvo Darje Dugine, ćerke filozofa Aleksandra Dugina. 

NE PROPUSTITE EMISIJU „ĆIRILICA“ (21.00) NA KANALU TV HAPPY! Razgovaramo sa našim gostima na temu: „Šta dobijamo za sankcije Rusiji“

– Ovo što se desilo sa Krimskim mostom nije bio vojni uspeh Ukrajine, već teroristički akt, koji je uspeo, jer je bar petoro civila stradalo. Most jeste oštećen, ali je posle 12 sati profunkcionisao. Ovo što se od jutros dešava je ulazak u jednu novu fazu operacije u Ukrajini. Putin je još pre mesec dana, kada je gađana termoelektrana u Harkovu, rekao: “Ovo je upozorenje. Vodite računa o tome šta radite”. Moramo da budemo svesni toga da od 2014. godine, kada je ovaj rat zapravo započeo, u Donbasu je više od 14.000 civila ubijeno po podacima UN, od strane ukrajinskih snaga koje NATO naoružava sve vreme od puča – objasnio je on. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vrzić je naglasio da se dogodila bitna kadrovska promena, kada je general Sergej Surovikin, koji ima prethodno iskustvo iz Sirije,postavljen na čelo vojne operacije i dodao da se njemu pripisuje rečenica “Za neprijatelje Rusije jutro ne počinje kafom”. 

– Ovo što se jutros dogodilo predstavlja eskalaciju koju i ukrajinske vlasti i oni koji njima zapravo vladaju bili su upozoreni da će se ovo dogoditi. Pogođeni su infrastrukturni objekti širom Ukrajine. Bilo je nekoliko talasa napada. Ukrajinska PVO očigledno to ne može da zaustavi. Pitanje je koja je faza sledeća. Moramo da skrenemo pažnju na ono što se dešava na ukrajinsko-beloruskoj granici. Već neko vreme Lukašenko  upozorava da Zapad priprema i obučava tzv. opozicione grupe koje spremaju za upad na belorusku teritoriju, tako i same snage. Jutros su Putin i Lukašenko razgovarali i dogovorena je uprava zajedničkih snaga na belorusko-ukrajinskoj granici – kazao je on. 

Prema njegovim rečima, do sada je Rusija u ovoj operaciji, na nezadovoljstvo mnogih učestvovala je svesno “držeći jednu ruku iza leđa”. 

– Sam Putin je govorio o tome da se vodi računa o tome da se civili što više zaštite. Ovo sada je nova faza iz koje može uslediti nekoliko pravaca na vojnom planu. Najpoželjniji i nažalost najmanje verovatan scenario je da će ovo naterati Ukrajinu da pregovara, ali nije Ukrajina ta koja upravlja svojom sudbinom – istakao je Vrzić. 

Vrzić je kazao da kada je otpočela ruska operacija u februaru pregovori su išli pozitivnim tokom i dodao da je Fiona Hil nekadašnja članica Saveta za nacionalnu bezbednost SAD pre mesec dana to obelodanila u svom tekstu i tom prilikom istakla da su pregovori u aprilu bili nadomak uspeha, međutim to je sabotirano. 

Prof. dr Branislav Ivković je istakao da je Zelenski nastupao kao neko ko gleda sve građane Ukrajine bez obzira da li su katolici ili pravoslavci, da li im je neki specifičan jezik maternji ili ruski i dodao da je on bio Vladimir kao i da je tek kasnije postao Volodimir. 

– Činjenica je da je potpisan Minski sporazum za koji su garantovale Francuska i Nemačka, koje nama sada nude neku varijantu za Kosovo i Metohiju. Te države, kao garanti nisu ništa uradile skoro osam godina da u Ukrajini prestane teror nad Rusima i ruskim jezikom. Ne da su hteli, nego su im zabranili upotrebu ruskog jezika. Apsolutni teror je vladao nad ruskim stanovništvom. Sve ovo nije slučajno počelo – kazao je Ivković. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter