Izvor: Happy BSC
10.10.2022 u 21:41
0

MILAN PARIVODIĆ U „ĆIRILICI“: Ukoliko nastavimo da budemo jedini narod u Evropi koji je izuzetak sav postignut napredak biće izgubljen!

U večerašnjoj emisiji “Ćirilica” gostovao je političar prof. dr Branislav Ivković koji je istakao da je Srbiji mnogo teško u situaciji u kojoj se nalazi, kao i da je veoma jasno sa kojih nas strana sve udaraju.  

NE PROPUSTITE EMISIJU „ĆIRILICA“ (21.00) NA KANALU TV HAPPY! Razgovaramo sa našim gostima na temu: „Šta dobijamo za sankcije Rusiji“

–  Ekonomski mnogo zavisimo od zemalja EU. Ovaj brod koji vodi sadašnji predsednik Republike, čije stavove ozbiljnim delom apsolutno podržavam, treba voditi tako da se pokušamo ne zameriti Sjedinjenim američkim državama, a prevashodno gledati interes Srbije. Ako kažem da sam protiv ukidanja sankcija Rusiji, ne štitim interes Rusije, već Srbije. Ako uvedemo sankcije Rusiji i ostanemo bez energenata Zapad može triput da bude prisutan, fabrike neće raditi. Treba plivati u ovoj vodi. Ne treba se zamerati nikome. Treba da pokušamo da amortizujemo neprijatnosti koliko god je moguće i da nastavimo saradnju sa Amerikom. Naše sankcije Rusiju ne bi pogodile suštinski, ali sa druge strane nas bi to uništilo – kazao je Ivković.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Univerzitetski profesor i pravnik prof. dr Branislav Ristivojević je naglasio da bi sankcije Rusiji preskupo koštale našu privredu.  

– Srbija ima najjeftiniju struju u Evropi , kao i relativno jeftinu radnu snagu i jedan od najnižih poreza na dobit preduzeća i zato investitori dolaze kod nas. Besmislica je da će oni zbog ljutnje zbog političkih odnosa povući odjednom vlasništvo u fabrikama koje su sami izgradili ovde i za čiju izgradnju su platili. Postoji nekoliko razloga zašto su ovde, a to nije zato što nas vole. U procesu deglobalizacije koja je nastupila tokom kovida, a sad je još snažnije izražena  od kada je krenula specijalna vojna operacija u Ukrajini, jedan veliki broj evropskih preduzeća seli svoju proizvodnju iz Vijetnama, Indonezije, Kine u geografske lokacije koje su bliže Evropi. Mi postajemo još interesantniji, kao i druge zemlje koje još nisu ušle u EU sa cenom energenta, radne snage i sa niskim porezom, kao i kvalitetom radne snage – kazao je Ristivojević.  

Na pitanje koliko ćemo moći da izdržimo bez uvođenja sankcija Rusiji, advokat i političar prof. dr Milan Parivodić istakao je da smo izdržali i sankcije 90.-ih godina, koje su trajale 10 godina i dodao da mi danas, u 2022. godini još uvek nemamo bruto proizvod iz 1989. godine.  

– Suštinsko je pitanje ne koliko možemo da izdržimo, srpski narod može svašta da izdrži. Srbi su izdržali i golgotu u Prvom svetskom ratu, ali su izgubili 56 posto stanovništva i mi smo danas jedna manja evropska nacija zbog te žrtve. Da nismo ušli na takav način u Prvi svetski rat i tako stradali, računajući i Drugi svetski rat sa ustaškim pokoljem verovatno bi nas bilo 12 miliona, a možda i 14 miliona. Broj Srba koji je stradao u NDH je neverovatan i procenti odnosa Srba i Hrvata, kada se gleda kraj 19. veka i situaciju posle Drugog svetskog rata, prikazuje dramatičnu promenu. Ceo 20. vek je vek teških stradanja srpskog naroda i strateškog gubljenja snage. To se završava ratovima 1990.-ih godina. Zbog teških strateških grešaka političke vlasti na početku devedesetih godina i nerazumevanja situacije – rekao je on.  

Parivodić je istakao da će naša deca odlaziti u inostranstvo mnogo više nego što sada odlaze, kao i sredovečni ljudi i na aerodromima će stare majke i očevi da očekuju uplakani, od sreće ili od tuge da ispraćaju svoju decu koja će kao emigranti tražiti budućnost u inostranstvu.  

– Ukoliko nastavimo da budemo jedini narod u Evropi koji je izuzetak, izuzev Belorusije koja je kolonija Rusije i koji se opire onome što se smatra zajedničkim stavom mi ćemo dugoročno propadati i sav napredak koji je postignut poslednjih godina će sigurno biti izgubljen – kazao je Parivodić. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter