Izvor: KURIR
19.04.2024 u 20:11
1

GRENEL SAGLASN SA ZUROFOM: Držite politiku dalje od ovog etiketiranja

Bivši američki diplomata i izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saglasan se sa tekstom izraelskog istoričara i direktora centra „Simon Vizental“ u Jerusalimu, poznatog kao „poslednjeg lovca na naciste“ Efraima Zurofa o Srebrenici u kojem je glavna teza „da nije svaki zločin genocid“.

„Ovo je tako istinito“ – napisao je Grenel na svom X nalogu, navodeći u prilog i link pomenutog teksta sa Džeruzalem posta.

– Nemci „guraju“ rezoluciju UN o obeležavanju genocida 29 godina kasnije. Ne treba sve ratne zločine označiti kao genocid. Podvođenje drugih ratnih zločina kao „genocid“ slabi ono što je tadašnja nemačka vlada uradila 1941. Držite politiku podalje od ovog osetljivog, ali važnog etiketiranja – poručio je Grenel.

Podsetimo, prema Nacrtu rezolucije o Srebrenici 11. jul se proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici.

U nacrtu rezolucije traži se, između ostalog, da se bez rezerve osudi svako poricanje genocida u Srebrenici i podstiču članice UN da sačuvaju utvrđene činjenice i kroz svoje obrazovne sisteme razviju odgovarajuće programe, kako bi se „sprečio revizionizam i genocid u budućnosti“.

O konačnoj rezoluciji o Srebrenici zemlje članice UN-a mogle bi se izjašnjavati na sednici Generalne skupštine UN-a početkom maja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “GRENEL SAGLASN SA ZUROFOM: Držite politiku dalje od ovog etiketiranja”

  1. Zašto Grenel ne bi osnovao neku treću stranku u Americi , zašto da postoje samo dve , Bila bi recimo dobra stranka sastvaljena , za početak, sa Karsltonom, Kenedijem, E. Snoudenom, Dz. Asanažom, pronači poštene ljude , možda je teško u Americi ali mora da ih ima. U svakom slučaju obavezno u Americi razmišljati o tome ako bi se Tramp zatvorio u Zatvor, ako bi ga ubili ili ako Izbori ne bi bili održani ma kakvi da su Izgovori zbog ne održavnaja Izbora , jer možda i ovo pakovanje Irancima je predigra da započne nešto veliko pa eto Izbora u sred rata ne može biti u Americi kao što se ne mogu održati Izbori u Ukrajini jer je Specijalna operacija ali zato može da tera na front nezakonito ljude .
    Da, da, možda bi gospodin Ebrahim trebao da se suzdrži baš zbog kvarnih namera , neka isplivaju te namere .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter