Izvor: Tanjug
21.10.2022 u 14:56
0

HARADINAJ O DIJALOGU SA BEOGRADOM: Ništa se ne može se smatrati garancijom bez potpisa i pečata Amerike!

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj je nakon današnjeg sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, izjavio da konačni sporazum u okviru dijaloga sa Beogradom „treba da ima pečat SAD„, odnosno da se ništa ne može smatrati garancijom osim američkog potpisa.

– Ono što je važno u ovom procesu je da mora imati američki pečat, a ne samo podršku Amerike. Mora biti potpisan od bar istog američkog nivoa. Ne može se smatrati garancijom bez potpisa i pečata Amerike, bilo bi umesno da se to dogodi u Vašingtonu – rekao je Haradinaj novinarima.

OGLASIO SE PORTPAROL KFORA: Ključno je da sve strane izbegavaju akcije koje mogu dovesti do nasilja!

Na pitanje koliko je verovatno da će njegova stranka zajedno sa vladom biti deo dogovora u odlučivanju u okviru procesa dijaloga sa Beogradom, Haradinaj je bio kratak: „Nula“.

Dodao je da Priština treba ozbiljno da shvati ovaj proces, kao što ga, kako je rekao, shvataju njihovi saveznici Vašington, Berlin, London i Pariz.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Moramo raditi na tome da Kosovo bude uspešno. Živimo sa obavezama koje je Kosovo dobilo u dijalogu, u ovom pravcu Alijansa neće štedeti ništa da pomogne Kosovu, ne Aljbin Kurti, ne vlada, već Kosovo – rekao je Haradinaj, preneli su prištinski mediji.

Kurti je na odvojeni razgovor o dijalogu sa Beogradom osim Haradinaja pozvao i lidere opozicionih SDK i PDK, ali su oni odbili da se odazovu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter